Deprem simülatör tır'ında 7.4'lük depremi yaşadılar

ARAMA Kurtarma Derneği (AKUT) ve Aksigorta işbirliğinde yürütülen “Hayata Devam Türkiye Projesi” kapsamında Türkiye turuna çıkan deprem simülatör TIR'ı Rize'ye geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mayıs 2013 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Deprem simülatör tır'ında 7.4'lük depremi yaşadılar

7.4 büyüklügündeki depremin canlandırmasını simülatör TIR'da yaşayan Rize Vali Yardımcısı Şefik Akgöl ile onu izleyen ilköğretim öğrencileri heyecanlı anlar yaşadı.

Halkta ve öğrencilerde deprem bilincini artırmak, depreme karşı alınması gereken tedbirleri uygulamalı olarak göstermek, aynı zamanda deprem sarsıntısını insanların canlı olarak hissetmesini sağlamak amacıyla AKUT tarafından ülke genelinde eğitim vermek için yola çıkan Türkiye'nin ve dünyanın tek üç boyutlu mobil deprem simülatör TIR'ı Rize'ye ulaştı. AKUT yetkilileri, Cumhuriyet Meydanı'nda öğrenciler ve vatandaşlara depremle ilgili uygulamalı bilgiler verdi. Rize Vali Yardımcısı Şefik Akgöl ve Rize İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Şakir Kurk, Deprem Simülasyon TIR'ında 17 Ağustos Marmara Depremi'nin canlandırmasını yaşadı. TIR'daki güvensiz odada deprem anını yaşayan Vali Yardımcısı Şefik Akgöl, yere düşen eşyalardan kendisini korumaya çalıştı. Deprem anını ilköğretim okulu öğrencileri de heyecan içerinde izledi.

Rize Vali Yardımcısı Şefik Akgöl, Erzincan'da görev yaptığı sırada depremi yaşadığını ve deprem acısı çeken bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, "Depremler, seller hayatın bir gerçeği. Türkiye acı bir şekilde depremleri tarihten bu yana yaşıyor. Ancak depremler konusunda son dönemde önlemler alınmaya başlandı" dedi. Etkinlik çeşitli okul öğrencilerinin katılımı ile sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber