TOKİ'ye kemençeli, türkülü tepki

TRABZON'un Pelitli Beldesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarında mağdur olduklarını ileri süren vatandaşlar, kemençe eşliğinde türkü söyleyerek TOKİ'ye tepkilerini dile getirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mayıs 2013 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TOKİ'ye kemençeli, türkülü tepki

Adnan Kahveci Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar, TOKİ'nin bölgede yapacağı kentsel dönüşüm projesi kapsamında mülklerini yok pahasına ellerinden aldığı ileri sürerek protesto gösterisi düzenledi. Eski pazar mevkiinde, 'TOKİ canavara dönüştü', 'TOKİ oğlum bak git', 'Kamulaşma bahane rant şahane', 'Ranta talana hayır' pankartları taşıyan yaklaşık 50 kişi adına açıklama yapan CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon'un ağır bir TOKİ mağduriyeti yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Bu mağduriyet sadece bu mahalleye mahsus değil. Daha önce vatandaşlardan yeşil alan diye alınan arsalarda bugün apartmanlar yükseliyor. Adnan Kahveci Mahallesi'nde 78 bin metrekarelik arazide TOKİ ve belediyenin yaptığı kentsel dönüşüm projesinde çok ciddi mağduriyetlerin yaşandığını görüyoruz. Belediyenin kurduğu komisyon, vatandaşlara, 'Yerinizin değeri şudur, bizlere inanın, güvenin' dedi. Bazı kişiler arazisinin daha değerli olduğu düşüncesiyle mahkemeye gitti. İyi ki gittiler; görüldü ki arazilerine daha yüksek fiyatlar aldılar. TOKİ'ye güvenen vatandaşlar çok büyük mağduriyet yaşadı."

Daha sonra, mağdur arazi sahiplerinden Barış Akaydın'ın sözlerini yazdığı türküyü bir başka mağdur arazi sahibi olan yöresel kemençe santçısı Tuncay Gargar kemençe eşliğinde seslendirdi.

TÜRKÜNÜN SÖZLERİ

Milletun parasuyla, dikersun binaları

Evdeki uşakların ağlayu anaları

Evdeki uşakların ağlayu bubabaları

TOKİ TOKİ dedukleri ne menem bir iş imiş

Fakirun fukaranun hakkunu vermez imiş

Yettiniz ha yettunuz bizi mağdur ettunuz

Yettinuz ha yettunuz bizi deli etdinuz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber