Başkent Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı'ndan 'organ nakli' teşekkürü

Sağlık Bakanlığı, Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne, organ naklindeki başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür belgesi verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2013 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkent Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı'ndan 'organ nakli' teşekkürü

Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gencer, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özel, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Alpay Koç ve Kamu Hastaneleri Şube Müdür Reyhan Mazı, Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Turgut Noyan'ı ziyaret ederek, bakanlıkça gönderilen teşekkür belgesini teslim etti.

Vali Yardımcısı Gencer, beyin ölümlerinin ardından gerçekleştirilen organ bağışı, donör sayısı ve organ çıkarımındaki artış nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nca verilen teşekkür belgesini verirken, organ bağışının önemine de dikkati çekti.

Gencer, organ naklinin insani bir davranış olduğunu belirterek, ''Herkesin bu insani davranışa katkı sağlamasını bekliyoruz. Başkent Üniversitesi hastanemizin bu örnek çalışması inşallah başka kurumlara da örnek olur'' dedi.

Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özel ise, Adana İl Sağlık Müdürlüğü olarak, organ nakli konusunda donörlerin bulunması ve uygun olan hastalara transferi ile ilgili 9 ilin bağlı olduğu koordinatör merkez konumunda bulunduklarını bildirdi. Dr. Özel, hem ülke genelinde hem de Adana'da, son yıllarda organ bağışı hassasiyetinin giderek arttığını görmenin memnuniyetini yaşadıklarını ancak, yeterli olmadığını söyledi.

Dr Özel, ''Bölgemizde şu anda böbrek, karaciğer ve kemik iliği nakilleri başarıyla yapılıyor. Bunu diğer organ nakilleriyle artırmayı istiyoruz. İnşallah üniversitemizin, kamu hastanelerimizin ve özel hastanelerin katılımıyla bunu başaracağımıza inanıyoruz. Ben burada bu konuda büyük gayret sarf eden tüm sağlık çalışanlarını kutluyorum'' dedi.

Merkez Müdürü Dr. Turgut Noyan da, ''Türkiye'de ilk böbrek naklini, ilk karaciğer naklini yapan kişi üniversitemizin kurucusu Prof. D r. Mehmet Haberal'dır. Başkent Üniversitesinin temelinde de diyaliz ve organ nakli çalışmaları yatar. Sayın hocamız, Türkiye'ye bu konuda başarılı bir çok uzman yetiştirmiştir ve Türkiye'de nakil işi ile uğraşan çok sayıda hekimin öncüsüdür'' dedi.

Organ naklinin önemine de dikkati çeken Dr. Noyan, Adana Hastanesinde diyalize giren 480 kronik böbrek hastası bulunduğunu, bu hastaların organ nakli beklediğini kaydetti. Noyan, halkın organ nakline ilgisinin büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, ''Diyanet İşleri Başkanlığımız da organ bağışıyla ilgili bunun dinen hiçbir sakıncası olmadığına dair defalarca beyanatta bulunmuştur'' diye konuştu.

Dr. Noyan, Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi olarak, bölge insanına organ nakli konusunda hizmet vermek için ellerinden gelen tüm çabayı harcadıklarını belirterek, teşekkür belgesini başta Prof. Dr. Mehmet Haberal olmak üzere tüm Başkent ailesi adına aldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber