İngiltere'de kalp krizinden ölen uzman yardımcısına veda

YÜKSEK lisans eğitim için gittiği İngiltere'de 27 Nisan'da kalp krizinden yaşamını yitiren Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nde görevli 29 yaşındaki Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı Nalan Dirik, memleketi Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2013 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İngiltere'de kalp krizinden ölen uzman yardımcısına veda

Hacettepe Üniversitesi İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümü'nden mezun olan Nalan Dirik, 5 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nde Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Dirik, bir süre önce Jean Monnet bursunu kazanarak İngiltere'deki bir üniversitede yüksek lisans eğitimi almaya başladı. Mesleğinde daha başarılı olabilmek için İngiltere'ye giden Nalan Dirik, geçen 27 Nisan'da, fenalaşıp yaşamını yitirdi.

Kalp krizinden öldüğü belirlenen Dirik'in cenazesi, dün havayoluyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gönderildi. Nalan Dirik'in cenazesi yakınları tarafından alınarak Turgutlu'ya getirildi. Dirik için bugün öğle vakti Ergenekon Mahallesi'ndeki Yunus Emre Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Ak Partili Serhat Orhan, Dirik'in yakınları ve sevenleri katıldı. Cenazeye, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Avrupa Birliği Jean Monnet Burs Programı çelenk gönderdi.

Kılınan namazın ardından, üzerine şal serili tabut bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Belediye Mezarlığı'na götürüldü. Dirik'in cenazesi burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber