Manisa'da temel sağlık sempozyumu

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü öncülüğünde, Celal Bayar Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dallarının katkılarıyla, "Eğitim-Araştırma İşbirliği" temalı sempozyum yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2013 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'da temel sağlık sempozyumu

Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda gerçekleşen 7. Temel Sağlık Sempozyumu'na bölge illerinin Halk Sağlığı Müdürlükleri ile üniversitelerin Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı uzmanları katıldı. Manisa'daki koruyucu hizmetler başta olmak üzere tüm sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve değerlendirilmesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Celal Bayar Üniversitesi arasındaki sürekli ve nitelikli işbirliğinin tohumlarını Ege Bölgesi'ndeki komşu illerle paylaşarak tartışmayı ve geliştirmeyi amaçlayan sempozyum, toplum sağlığı ve sağlıklı nesiller inşa etmek adına büyük önem taşıyor. Temel hedefleri halkın sağlığını daha iyi bir noktaya getirmek olan ancak yıllardır bir arada çalışma ortamı bulamayan Sağlık Bakanlığı kurumları ve üniversitelerin ortak hedefte birleşmelerinin olumlu bir sonucu niteliğindeki sempozyumda açış konuşmasını yapan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Çağımızın salgını obezite ile mücadele üzerinden örneklemede bulunan Dr. Tay sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam üzerine kurulu obezite ile mücadelede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Üniversiteler, Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Basının katkısı olmadan istenilen hedeflere ulaşmanın mümkün olamayacağını söyledi. Birlikte çalışmak için her konuda aynı fikirde olmanın gerekmediğini de vurgulayan Dr. Tay "Hatta hepimizin aynı fikirde olması iyi bir şey de değildir. Çünkü yaratıcılığı ortaya çıkaran fikir ayrılıklarıdır. Ortak hedefimiz olan halkımızın sağlığını daha iyi bir noktaya getirmek için birlikte çalışma kültürünü geliştirerek birlikte başarmanın mutluluğunu paylaşmayı öğrenmemiz gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Sahada Yaptığı ve Planladığı Çalışmalar ve Sonuçları, Ege Bölgesi Halk Sağlığı Müdürlükleri'nin Eğitim/Araştırma İşbirliği Deneyimleri, Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Üniversite Araştırma İşbirliği Deneyimleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Üniversite Eğitim İşbirliği Çalışmaları başlıkları altında dört oturum halinde gerçekleşen sempozyum tam gün sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber