Her öğrenciye 1 çam fidanı

Ağrı'nın Eleşkirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Avcılar Derneği ile birlikte başlattığı "Her öğrenciye 1 çam fidanı" kampanyası çerçevesinden köy okullarında fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2013 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her öğrenciye 1 çam fidanı

İlçeye bağlı Palakçayır ve Pirabat okulların ağaçlandırma çalışmalarına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Uğurlu ve Şube Müdürü Erol Bayram katılarak ilk ağaç dikimini öğrencileriyle birlikte yaptılar. Kampanya kapsamında köy okullarına yapılan ziyarette öğrencilerin eğitim öğretim durumları değerlendirilerek yeşili korumanın ve önemi öğrencilere anlatıldı. Köy çocuklarına temizliğin önemi anlatıldıktan sonra birer diş fırçası ve macunu hediye edildi.

Eleşkirt İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Uğurlu, ilçe merkezinde uyguladıkları "Okullar hayat olsun projesi"nin devamı olarak birçok köy okullarının bahçesini ağaçlandırdıklarını söyledi. Uğurlu, "Amacımızın köylülerin hoşça vakitlerini geçirebileceği, ağaçlandırılmış ihata duvarları yapılmış gerektiğinde oyun parkları kurulmuş birer bahçe oluşturmaktır. Çocuklarımıza yeşili sevdirdiğimizde ağaçların bakım ve korumasını çocuklarımıza bıraktığımızda bu işi başarmışızdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber