Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sarıkamış'a anıt yapacak

anısına, ilçe merkezinde şehitlerin ruhuna, ruhaniyetine uygun güzel bir anıt yapacaklarını belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2013 09:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sarıkamış'a anıt yapacak

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kars'ın Sarıkamış ilçesine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ve Belediye Başkanı İlhan Özbilen'i makamlarında ziyaret etti.

Başkan Karaosmanoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış'a geliş amacının vatanı uğruna canlarını, kanlarını feda eden büyük insanların, aziz şehitlerin yattığı bu toprakları ziyaret etmek hem de onlar için yapacakları anıt projesini değerlendirmek olduğunu söyledi.

Türkiye Sarıkamış Şehitleriyle Yürüyor anma programına geldiklerini ve burada Kızılçubuk mevkiinde düzenlenen Anma Yürüyüşüne katıldıklarını ifade Karaosmanoğlu, "Dedik ki, aziz şehitlerimizin ruhuna ne yapabiliriz. Kaymakamımızla ve Belediye Başkanımızla bir proje yaptık. Şehitlerimizin ruhuna, ruhaniyetine uygun burada bir eser yapalım" dedi.

Karaosmanoğlu; "İnşallah hem projeyi yapacağımız yeri görelim, hem arkadaşlarla istişare edelim, hem de Sarıkamışlı kardeşlerimizi selamlayalım niyetiyle buraya geldik. Ayrıca Kars şehrimizle de Kardeş Şehir protokolü imzaladık. Burası da Kars'ın bir ilçesi olduğuna göre burası da bir Kardeş Belediyemiz oluyor. Onun için buraya geldik. Burada yapacağımız proje anıtsal bir proje olacak. Hem şehitlerimiz canlandırılacak, hem de herkesin ruhuna hitap edebilen güzel bir anıt olması için çaba sarf edeceğiz. Yapılacak anıt projesinin 2013 yılı içinde tamamlanmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, günün anısına Başkan Karaosmanoğlu'na plaket sundu. Belediye Başkanı İlhan Özbilen ise, Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti. Başkan Karaosmanoğlu'da Kaymakam Ermiş ve Başkan Özbilen'e birer vazo hediye etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber