Eskişehir'de okullarda meyve satışı başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2006 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de, öğrencilerin gazlı içecekleri tüketmekten vazgeçip, sağlıklı beslenerek hastalıklardan korunması için okullarda meyve satışı başladı.

Ahmet Sezer İlköğretim Okulu'nda başlatılan uygulamada, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu, kantinde bir bayan görevlinin hijyenik kıyafetler giyerek sıktığı portakal suyundan pet bardaklarla öğrencilere dağıttı. Toklucu, öğrencilerin sağlıklı hayat için tamamen doğal besinlerle beslenmesini amaçladıklarını belirterek, "Biz okullarımıza resmi yazı yazdık. Okul kantinlerinde doğal yiyecek ve içeceklerin bulunması, özellikle meyvelerin tek olarak hijyenik ortamda satılmasını istedik. Bundan sonra kantinler konusunda daha titiz olacağız ve bu konunun üzerine gideceğiz. Okul kantinlerinde 'vitamin bar' şeklinde yerler olacak. Kampanyayla birlikte kışa dayalı hastalıklara karşı da çocuklarımızı korumuş olacağız" dedi.

2005-2006 eğitim yılının 2. döneminde söz konusu uygulamayı tüm okullarda yaygınlaştırmayı planladıklarını kaydeden Ekrem Toklucu, "Bu konuda ailelerin bilinçlendirilmesi lazım. Ebeveynler, çocuklarının okulunda portakal, greyfurt, elma, nar, havuç suyu olduğunu bilmeli. Aileler, çocuklarını teşvik ederlerse, evlerde de doğal meyve sularını tüketeceklerdir. Çocuklarımız ne kadar doğal beslenirse, o kadar sağlıklı olur. Okullar, aynı zamanda yaşam alanlarıdır. Okul müdürlüklerine ve kantinlere gerekli uyarıyı yaptık, denetimini de beraber gerçekleştireceğiz. 'Doğal beslenelim, doğal olalım, sağlıklı yaşam için meyve suyu içelim' diye slogan başlattık. Gazlı içeceklere son. Aslında gazlı içeceklerden tamamen uzaklaşmak lazım. Ona dayalı da bir kampanyada yürütmemiz gerekiyor. Meyvelerin faydalarını anlattıkça, bunlardan vazgeçilecektir. Bu hususta bizim kadar ailelere de çok büyük görev düşüyor" diye konuştu.

Uygulamadan memnun olan öğrenciler ise, meyveleri çok sevdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber