Yıpranan yedi bakan

Haber Giriş : 06 Ocak 2006 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kabine değişikliği istekleri AKP'de sesli olarak dile getirilmeye başlandı. Milletvekilleri, ?Yıpranan bakanların yerini yenileri alsın? derken, Erdoğan'ın cevabı, ?Zamanı var, şimdi olmaz? oldu

AKP kulislerinde son günlerde Bakanlar Kurulu'nda yapılacak değişiklik konuşulurken, gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. AKPíli vekiller, revizyon beklentisi içerisine girerken, kabinenin büyük bir bölümünün değişmesi gerektiğini ifade ediyor. Hükümetin 3 yılını doldurduğunu belirten AKP'li milletvekilleri, kabineye yeni bir kan gelmesi gerektiğini düşünüyor.

Kabine değişikliği istekleri yüksek sesle dile getirilmeye başlanırken, hafta başında Erdoğan'ın Köşk'e çıkarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le görüşeceği fısıltısı yayıldı. Ancak Başbakan, Köşk'e çıkmayınca bu beklenti de dedikodu olmaktan öteye gitmedi. AKP'li bazı milletvekilleri, kabinede büyük bir değişikliğin gerektiğini belirtirken, ?3 yılı doldurduk. Yıpranan ve yorulan bakanlar var; başarısız bakanlar yer alıyor? yorumunu yaptı.

Vekillerin kara listesi

AKP'li vekillerin kara listesinde yer alan ve değiştirilmesi istenen bakanlar şöyle:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen.

Vekillere göre, Aksu, Başesgioğlu, Coşkun 3 yıldır bakan koltuğunda oturuyor ve artık yerlerine yeni isimlere bırakmalılar. Bu bakanların yorulduğunu belirten vekiller, yeni heyecana ve yeni kana ihtiyaç olduğunu ifade ediyor. Kabineye yeni giren Koç ve Özak'ı başarılı bulmayan vekiller, Unakıtan ile Tüzmen'in de son günlerde yapılan tartışmalarda isimlerinin yıprandığını düşünüyor.

Şimdi olmaz

Kabineye yeni heyecan gerektiğini vurgulayan AKP'i vekiller, büyük bir revizyon beklentisi içerisine girdi. Ancak, Başbakan'a yakın bir kaynak, ?Kabine değişikliği şu anda yok. Başbakan, çıkan bu haberlerden sonra hiç yapmaz. Erdoğan, kabine revizyonunu da yüksek sesle dillendirmez. Kendi zamanına göre yapar. Bunu da kimse bilemez? dedi.

Öte yandan hafta başında AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısından önce gazetecilerin, ?Kabinede değişiklik var mı?? sorusu ile karşılaşan Başbakan, ?Size iyi akşamlar? demekle yetindi. MYK'da ise hükümet ve grubun bir yıllık değerlendirilmesi yapılırken, kabinede ve grupta bazı eksikliklerin olduğu ve bunların giderilmesi için bir çalışma yapılması kararı alındı.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber