Kuş gribinden üçüncü ölüm

Haber Giriş : 06 Ocak 2006 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van YYÜ Araştırma Hastanesi'nde kuş gribi şüphesiyle tedavi gören hastalardan Hülya Koçyiğit bu sabah 05.30'da hayatını kaybetti. Böylece Türkiye'de kuş gribinden ölenlerin sayısı üçe yükseldi.

Yedi gündür hastanede bulunan 11 yaşındaki Koçyiğit, solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakımda yaşamını yitirdi. Hülya Koçyiğit'in kardeşlerinden Muhammet Ali geçtiğimiz pazar günü, Fatma da dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti. Hasan Koçyiğit'in durumu da ağır.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde kuş gribi şüphesiyle şu anda 8'i ayakta olmak üzere 23 kişi tedavi görüyor. Ayrıca Yusuf Tunç, Ayşegül ve Yusuf Özcan da hastanenin yoğun bakım servisinde tutuluyor.

Iğdır'ın Aralık ilçesinden gönderilen 9 kişi de, aynı şüpheyle Iğdır Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Dün Iğdır'da sekiz ilin valisiyle toplantı yapan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Erzurum merkez ve Horasan ilçesi, Şanlıurfa-Hilvan, Iğdır Merkez ve Aralık ilçesinde kuş gribi tespit edildiğini açıkladı.

İtlaf yapılan yerler ise Yozgat, Erzurum merkez, Ağrı ve Van. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, hastalıkla ilgili etkin önlemlerin alınarak söz konusu bölgelerdeki hastalığın kontrol altına alındığı belirtildi.

Kuş gribinde son durum

Van:
Doğubeyazıt'tan Van'a sevkedilen 14 yaşındaki Muhammet Ali Koçyiğit, 1 ocakta ölümcül H5N1 kuş gribi virüsü nedeniyle öldü. Ablası Fatma Koçyiğit (15) 5 ocakta, kardeşi Hülya Koçyiğit (11) ise bu sabah aynı nedenle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hastanede şu anda üç hasta yoğun bakımda tutuluyor.

Kentte, Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm kurum ve kuruluşlar ile YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi çalışanlarının izinleri, 5 ocak tarihi itibariyle ikinci bir emre kadar durduruldu. Ayrıca kriz masası oluşturuldu.

Ağrı:
Doğubeyazıt ilçesinde şu ana kadar bin 500 kanatlı hayvan itlaf edildi. Bugün 2 bin hayvanın itlaf edilmesi hedefleniyor. Evlerden toplanan hayvanlar torbalara konulduktan sonra, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe çöplüğüne gömülüyor. Çukurun üzeri ise kireç ve toprakla kapatılıyor.

Iğdır:
Iğdır Devlet Hastanesi'nde de Aralık ilçesinden gönderilen dokuz kişi kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Iğdır Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Oflas, kuş gribi şikayetiyle hastanelere herhangi bir başvuru olmadığını söyledi. Ancak Iğdır Devlet Hastanesi'ne karın ağrısı, burun tıkanıklığı ve ishal şikayetiyle 12 kişinin başvurduğu, bunların şikayetleri doğrultusunda tedavi altına alındığı belirtiliyor. Tedavi altına alınanlar arasında, 'bir süre önce hazır tavuk eti yediğini' ifade edenlerin de bulunduğu bildirildi.

Erzurum:
Erzurum kent merkezi ile Horasan ilçesinde tüm kanatlı hayvanlar toplatılıyor. Bölgede bir hafta önce tavuk ölümleri görüldü. Tavuklardan alınan numuneler İzmir Bornova'daki enstitüye gönderildi. Ancak henüz sonuçlar gelmedi. Kent merkezi ile Horasan'da önlemler artırıldı. Özellikle karantina altına alınan mahalleler dezenfekte ediliyor. Halk ölüm haberi üzerine hastalıklı hayvanlarını sakladıkları yerlerden çıkarıp ekiplere teslim etti.

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Akın Aktaş, şu ana kadar hastanelerine kuş gribi şüphesiyle gelen herhangi bir vaka olmadığını söyledi. Aktaş, hastanelerinde kuş gribi şüphesiyle beş hastanın bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber