Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin: "Milletvekillerinin çoğunda yargıya güvensizlik var"

Haber Giriş : 11 Aralık 2003 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin: "Milletvekillerinin çoğunda yargıya güvensizlik var"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, milletvekillerinin çoğunluğunda yargıya karşı bir güvensizlik bulunduğunu, bunun da TBMM Yasama Dokunulmazlığını Araştırma Komisyonu'na yansıdığını belirterek, "Yargının en üst kademesinde görev yapmış bir başsavcımız, yazdığı bir kitapta Erdoğan'ın önünü kesmek için çok gayret sarf ettiklerini ancak başarılı olamadıklarını itiraf ediyor. Şimdi bütün bunları okuyan milletvekilleri ve siyasilerimizin kaygı duymaması mümkün mü?" dedi.

Şahin, tüm yargı erkini ifade etmediğini ancak, "yargı erkini kullananlardan, bunu siyasi amaçları için kullananlar olduğunu" söyledi.

Şahin, kişisel olarak dokunulmazlıklar ve soruşturmalarla ilgili Anayasanın 83 ve 100. maddelerin yeniden ele alınması kanaatini taşıdığını dile getirdi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış'ın "Yargıda insan hakları konusunda bir direnç var" değerlendirmesine ise katılmadığını belirten Şahin, "Ben tüm yargı erkini karşımıza alarak, demokrasi ve insan hakları konusunda karşımıza engeller çıkıyor değerlendirmesine katılmam. Yargı mensuplarımızın kahır ekseriyeti hukuka, özellikle evrensel hukuka, kanunlara ve vicdanlarına göre hareket ettikleri kanaatindeyim. Ama çok istisnai bazı örneklerin hem kamuoyunu hem de milletvekillerini endişelendirdiği tespitini ifade ediyorum" diye konuştu.

"Yargı ile ilgili bu endişelerin giderilmesi için yasal düzenleme mi gerektiği" yolundaki bir soru üzerine de Şahin, "Kuşkusuz yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Ama ondan da öte yasal düzenlemelerin yasanın özüne göre uygulanır hale gelmesi lazım. Bir ülkede yargıya güven yüzde 100 olmalıdır" dedi.

haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber