Şahin: Key hesapları ödenecek, denge tazminatı çoğunluğa yansıyacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Türkiye Kamu Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile bir araya gelerek kamu çalışanlarına ilişkin önemli konuları görüştüler. Bakan Şahin görüşmede mutabakat metnindeki mali konuların bayram sonrasında çıkarılacak kanunla düzenleneceğini belirtti ve denge tazminatından ek ödeme almayan tüm memurların yararlanacağını söyledi. Şahin ayrıca memura, KEY hesabı müjdesi verdi.

EK ÖDEME ALMAYANA DENGE TAZMİNATI

Bakan Şahin görüşmede toplu pazarlık sürecinde mutabakat metninde yerini alan 40+40 YTL denge tazminatından yararlanacak memur sayısının 1 milyon 400 binin üzerinde olduğunu belirterek, ek ödeme adı altında herhangi bir ücret almayan kamu çalışanlarının tamamının denge tazminatından yararlanacağını söyledi.

DÜZENLEME BAYRAM SONRASINA KALDI

İlave Ödemesi Bulunmayan Memurlara Ve Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile denge tazminatı dışında 5 YTL sendikalılık ödeneği, aile yardımı göstergesinin 1500'e çıkarılması konularının da düzenleneceğini kaydeden Şahin, taslağın bayram sonrasında Meclis'e sevk edileceğini söyledi.

KEY HESABINA RESMİ AĞIZDAN İLK AÇIKLAMA
Şahin, ayrıca Konut Edindirme Yardımı adı altında çalışanlardan 1987-1995 yılları arasında kesilen ve şu anda Emlak Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'deki TOKİ hesaplarında bulunan paranın geri iadesiyle ilgili düzenlemenin de bayram sonrasında Bakanlar Kurulu'na sunulacağını kaydetti. Bakan'ın açıklaması son günlerde basında konuyla ilgili yapılan haberleri ilk kez resmi ağızdan teyit etmiş oldu.

MEMURA SİCİL AFFI HATIRLATILDI
Görüşmede ayrıca 2005 yılı mutabakatı konularından biri olan memur sicil affı da gündeme getirildi. Şahin konunun bayram sonrasında Meclis gündemine geleceğini ifade etti.

"PROMOSYONDAN MEMURA PAY VERİLSİN"
Memur maaşlarının bankalara yatırılması karşılığında kurumlara veya kurum yöneticilerine verilen promosyonların yarattığı haksızlığa dikkat çekilen görüşmede, Bakan Şahin "Promosyonlar kurumlardaki memurlara da ödensin" teklifine sıcak yaklaştı ve konuyla ilgili çalışma yaptıracağını söyledi.

"KAMUDA AYRIMCILIK YAPANI BAKAN'A BİLDİRİN"
Kamu kurum ve kuruluşlarında memurlara taraflı davranılması ve ayrımcılık yapılması gibi hususların da görüşmede Bakan şahin "Bize bildirin gereğini yapalım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber