Ortaokul öğrencisinden üç cihazı birleştiren proje

Ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki Hasan Atasoy, MR, ultrason ve tomografi cihazlarını bir makinede birleştiren proje geliştirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Mayıs 2013 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ortaokul öğrencisinden üç cihazı birleştiren proje

Zonguldak'ta, 8 aylık olarak dünyaya gelmesi sonucu küçüklüğünde yaşadığı rahatsızlar nedeniyle çok sık hastaneye giden ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki Hasan Atasoy, MR, ultrason ve tomografi cihazlarını bir makinede birleştiren proje geliştirdi. Atasoy, maketini yaptığı 'Emtour' cihazının üretilmesi halinde hastanelerde bekleme süresinin azalacağına inandığını söyledi.

Kozlu Attila Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Hasan Atasoy, Teknoloji ve Tasarım dersinde öğretmen Yeşim Göktepe'nin, yaşadıkları sorunlara çözüm olabilecek önerilerini içeren kompozisyon yazmalarını istemesi üzerine bir süredir düşündüğü projesini kaleme aldı. Atasoy'un, MR, ultrason ve tomografi cihazını bir makinede birleştirilmesi projesi, öğretmeninin dikkatini çekti. Atasoy, öğretmeninin yönlendirmesiyle projesi için Vali Erol Ayyıldız'dan destek istedi. Vali Ayyıldız'ın da desteği ile çizimleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yaptırılan makinenin maketi ise Kozlu Anadolu Teknik Meslek Lisesi'nde yapıldı.

8 aylık olarak dünyaya gelmesi sonucu yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle çok sık hastaneye giden ve sürekli bu cihazlara girmek zorunda kalan Atasoy, 'Emtour' adını verdiği cihazın üretilmesi halinde hastanelerde bekleme süresinin azalacağına inandığını söyledi. Yaptığı araştırmada, bu 3 cihazın bir araya gelmesinde teknik olarak yaşanabilecek sorunların çözülebileceğini vurgulayan Atasoy, şöyle konuştu:

"Hastanelerde hastalar bu cihazlar önünde sıra bekliyor. Bu projede 3 cihaz aynı makinede toplanıyor. Maliyeti de şu anda kullanılan mevcut cihazlar kadar. Bir hastaneye ultrason, tomografi, MR gibi cihazlar ayrı ayrı alınıyor. Oysa benim proje hayata geçerse bu cihazdan 3 tane aynı hastaneye alınabilir ve hastalar çok fazla sıra beklemez."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber