İşitme engelli Ahmet'in kulak protezini çaldılar

Adana'da doğuştan işitme engelli 3 yaşındaki Ahmet Teymur'un duymasını sağlayan 12 bin lira değerindeki kulak protezi sokakta oynarken çalındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşitme engelli Ahmet'in kulak protezini çaldılar

Yüreğir İlçesi'nin 19 Mayıs Mahallesi'ne oturan 37 yaşındaki Hayrettin Teymur ile 34 yaşındaki Fatma Teymur'un dördüncü çocukları işitme engelli Ahmet Teymur'a 2 yıl önce 12 bin lira değerindeki kulak protezi takıldı. Protezle işitmeye başlayan Ahmet, geçtiğimiz hafta oynamak için sokağa çıktı. Annesi çamaşır asarken tek başına sokakta oynayan başlayan Ahmet Teymur'un kulağındaki protez kayboldu. Ağlayarak eve giren oğlunun kulaklığının yerinde olmadığını gören Fatma Teymur, düşürmüş olabileceğini düşünerek, protezi bulmak için sokağa çıktı. Ancak Fatma Teymur, bütün aramalarına rağmen küçük Ahmet'in kulak protezi bulamadı. Küçük Ahmet, protezi el işaretleriyle bir kişinin alıp kaçtığını anlattı. Oğlu Ahmet'in bütün hayatının, kaybolan proteze bağlı olduğunu ifade eden Fatma Teymur, "Her zaman kapıyı kilitlerdim. O gün, nasıl oldu ise açık unutmuşum. Evde sıkıldığı için kapının önüne çıkmış. Yarım saat sonra ağlayarak geldi, protezi yerinde yoktu. İşaretle ne yaptığını sordum, sokağı gösterip, birisinin aldığını anlatmaya çalıştı. Ben de düşürmüş olabileceğini düşünerek aramaya çıktım. Ama bulamadık Ahmet'in protezi çalındı" dedi.

Eşinin semt pazarlarında tezgahtarlık yaptığını belirten Fatma Teymur, kazançlarının protezi yeniden almaya yetmeyeceğini ifade ederek, "Protez kaybolunca SGK'ya başvurup yeniden almak istedik, kaybolduğuna inanmadılar. Zaten yenisini alabilmek için de 7 yıl geçmesi gerekiyormuş. Hiçbir güvencemiz, gelirimiz yok. Protezin fiyatı 12 bin lira. Eğer bulunamaz, ya da yenisi alınmaz ise Ahmet hayatına engelli olarak devam edecek. Cihaz kimsenin bir işine yaramayacak. Kim aldıysa insanlık adına geri getirsin" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber