Genel Kurul, PTT tasarısı görüşmeleri bitene kadar çalışacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 20:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

AK Parti Grubunun önerisi kabul edildi. Genel Kurul bugün Posta Hizmetleri Tasarısının görüşmelerinin tamamlanmasına kadar çalışacak.

Ayrıntılar geliyor..


TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplandı. TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'nun görev süresi 1 ay uzatıldı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası dolayısıyla gündemdışı söz aldı. Anadolu'nun, farklı kültürleri, inançları ve dilleri aslından uzaklaştırmadan bir arada yaşatan coğrafya olduğunu dile getiren Koca, söz konusu coğrafyanın bu sayede dünyanın kültür merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Koca, saf ve duru bir ifadeyle İslam'ın ahlak anlayışını anlatan Yunus Emre'nin, sevgi ve barışın şairi olduğunu belirtti. Yunus Emre'nin sadece yaşadığı çağı değil bütün çağları etkilediğini anlatan Koca, "Yunus mutfağında insan, sevgi terkibiyle terbiye olur ve tekamül ocağında pişer" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın 41 yıl önce idam edilmesiyle ilgili yaptığı gündemdışı konuşmada, Gezmiş, İnan ve Aslan'ın Türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemediklerini dile getirdi. Gezmiş, İnan ve Aslan'ın idam edilmekten korkmadığını ifade eden Öztürk, "Onları idam sehpasına gönderenler gözlerinde boşuna korku aradılar" dedi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Gezmiş, İnan ve Aslan'ın halkların kardeşliği için mücadele ettiğini" söyledi. "Dersim katliamı"nın üzerinden 76 yıl geçtiğini ifade eden Sakık, "Almanya'da Hitler'in Yahudilere uyguladığı soykırım neyse, Dersim katliamını gerçekleştirenlerle ilgili biz Kürtler aynı şeyleri hissediyoruz" diye konuştu.

Tarihteki yaraların beraber sarılması gerektiğini belirten Sakık, "Deniz'in, Hüseyin'in, Yusuf'un, Seyit Rıza'nın ruhu öyle şad olur" dedi.

Daha sonra Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanvekili AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer'in komisyonun görev süresinin 1 ay uzatılması talebini içeren yazısı okundu.

Genel Kurul'da kabul edilen talep uyarınca, komisyona 12 Mayıs'tan itibaren 1 ay ek süre verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber