Avcı: Kayıt parasına karşı değilim

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullara kayıt sırasında velilerden alınan 'kayıt parası'na ilişkin önceki Bakan Ömer Dinçer'den çok çok farklı bir tutum sergileyecek.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YOZGAT – Dinçer döneminde 'kayıt parası' alan yüzlerce okul müdürüne yönelik soruşturma yapılmışken, Nabi Avcı 'kayıt parası'na 'zorla' olmamak şartıyla karşı olmadığını kaydetti. Yozgat'ta temaslarda bulunan Bakan Avcı, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

*Avcı: Okul kayıtlarında para alınmayacak

“Şimdi şüphesiz özellikle kayıt döneminde toplanan paraların velileri zor duruma düşürdüğünü biliyorum. Benim bu tür şikayetler konusuna verdiğim cevap şu; şüphesiz hiçbir okul yönetimi, velileri isteği, arzusu dışında bir takım ödemeler, aidatlar konusunda zorlamayacak ama şimdi çocuklarımızı dershanelere gönderiyoruz. Kardeşim sen çocuğunu gönderiyor musun? Gönderiyorsun. Ne kadar veriyorsun ? 100 lira veriyorsun. Peki okulun eksiği, gediği için 10 lira istemiş. Haftanın 5 günü bu okulda okuyor çocuk, senin okulun. İki günlük dershaneye 100 lira vermekten erinmiyorsun, bunu yük görmüyorsun, çocuğunun okuluna 5 liralık, 10 liralık katkıda bulunmak ağır geliyor. Her şeyi devletten beklemek anlayışımızı da değiştirmemiz lazım.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber