Suudi Arabistanlı gazeteciler Çamlıhemşin'e hayran kaldı

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki turizm ilişkilerini güçlendirmek amacı ile Rize'ye gelen Suudi Arabistanlı gazeteciler Çamlıhemşin'e hayran kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suudi Arabistanlı gazeteciler Çamlıhemşin'e hayran kaldı

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki turizm ilişkilerini güçlendirmek, gelecekte yeni işbirlikleri oluşturmak ve iki ülkenin tarihi, turistik ve doğal ve kültürel güzelliklerinin tanıtılmasına olanak sağlamak amacıyla Suudi Arabistan'dan bir grup gazeteci Rize iline geldi.

Suudi Arabistanlı gazeteciler, Türkiye Cidde Büyükelçiliği Basın Ateşeliği, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Türk Hava Yolları'nın ortak çalışmaları ile bölgeye getirildi. Rize'nin tarihi, turistik, doğal ve kültürel değerlerinin Arap Ülkelerine tanıtılmasını hedefleyen organizasyon kapsamında Suudi Arabistanlı gazeteciler iki gün süre ile Rize ve Çamlıhemşin Fırtına Vadisi havzasında incelemelerde bulundular.

Suudi Arabistanlı misafir gazetecileri Çamlıhemşin'de, Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Sayın Mustafa Bulut, İl Kültür Turizm Müdürü Sayın İsmail Hocaoğlu ve ilçe kurum amirleri ve vatandaşlar tulum eşliğindeki horon gösterisi ile karşıladı.

SUUDİ ARABİSTANLI MİSAFİRLER RİZE'DE ÇAY TOPLADI

Misafirler ziyaret boyunca Rize'nin birbirinden zengin renkteki doğasına hayran kalırken, çay toplama keyfini bizzat yerinde yaşadılar. Yöreye özgü tarihi konakları, serenderleri ve taş kemer köprüleri inceleyen Suudi Arabistanlı misafirler Çat Vadisi'nde ki eşsiz doğal güzellikleri ve tarihin gizemli

geçmişini içinde barındıran Zil Kale'yi gezdiler. Çat vadisi ziyareti ardından ilçenin göz bebeği Ayder'e

giden misafirler burada yaylanın eşsiz doğasını seyrederek enerji depoladılar. Daha sonra Kaçkar zirvesine çıkan heyet burada kar topu oynayarak günü tamamladı.

Geceyi Rize merkezde geçiren Suudi Arabistanlı gazeteciler dolu dolu geçirdikleri iki günün ardından Rize'den ayrıldılar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber