İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ocak 2006 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

07/01/2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Yönetmelik

Milli Eğitim Bakanlığından:

Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 13/8/2005 tarihli ve 25905 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinde yer alan "Alan", "Uzman Öğretmen" ve "Başöğretmen" tanımları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Alan: Öğretmen adayları ve öğretmenlerin mezun oldukları öğretim programına bağlı olarak atandıkları öğretmenlikleri,"

"Uzman Öğretmen: Alanında ya da eğitim bilimleri alanında tezli yüksek lisans öğrenimini tamamlayan öğretmenlerden kıdem, hizmet içi eğitim, etkinlikler ve sicil; lisans öncesi ve lisans mezunu öğretmenler ile alanı ya da eğitim bilimleri alanı dışında lisansüstü öğrenimini tamamlayan öğretmenlerden ise kıdem, eğitim, etkinlikler, sicil ve sınav ölçütlerine göre yapılan değerlendirme ve başarı sıralaması sonucunda alanlarında ayrılan kontenjana yerleştirilenleri,"

"Başöğretmen: Alanında ya da eğitim bilimleri alanında doktora öğrenimini tamamlayan öğretmenlerden kıdem, hizmet içi eğitim, etkinlikler ve sicil; lisans öncesi ve lisans mezunu öğretmenler ile alanı ya da eğitim bilimleri alanı dışında lisansüstü öğrenimini tamamlayan uzman öğretmenlerden ise kıdem, eğitim, etkinlikler, sicil ve sınav ölçütlerine göre yapılan değerlendirme ve başarı sıralaması sonucunda alanlarında ayrılan kontenjana yerleştirilenleri,"

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 8 ? Kariyer basamaklarında yükselme sınavına başvurularda eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı kadrolarında bulunan öğretmenlerden adaylık dönemi hariç başvuru süresinin son günü itibarıyla;

a) Uzman öğretmenlik için öğretmenlikte 7 yıl,

b) Başöğretmenlik için uzman öğretmenlikte 6 yıl

kıdemi bulunmak şartı aranır."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Lisans öncesi ve lisans mezunu öğretmenler ile alanı ve eğitim bilimleri alanı dışında yüksek lisans ya da doktora öğrenimini tamamlayan öğretmenler için değerlendirme; kıdem, eğitim, etkinlikler, sicil ve sınav ölçütlerine göre 100 puan üzerinden yapılır. Değerlendirme puanının % 10'unu kıdem, % 20'sini eğitim (hizmet içi, lisansüstü), % 10'unu etkinlikler, % 10'unu sicil ve % 50'sini de sınav puanı oluşturur."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin eki EK-1 ÖĞRETMEN/UZMAN ÖĞRETMEN DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİNİN "5. Öğrenim Durumu" başlıklı bölümüne "Lisans" ibaresinden önce gelmek üzere "Lisans Öncesi" ibaresi eklenmiştir.

Yürürlük

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber