İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Polisin maaşı, dördüzlerin bakımına yetmiyor/ Video

KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurunun eşinin prematüre olarak dünyaya getirdiği 1'i kız 3'ü erkek dördüz bebekler 2 yaşını doldururken, yanlarında çocuklarına bakabilecek akrabalarının olmaması ve ekonomik durumlarının da yardımcı tutmaya yetmemesi nedeniyle aile zor günler geçiriyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anne Özgül Kaplan, çocukların prematüre dünyaya gelmesi nedeniyle sağlık sorunları bulunduğunu, sık hastalanmaları nedeniyle birçok kez çaresizlikten tıkanma noktasına geldiklerini belirterek, "Eşim devlet memuru olduğu için de ek bir destek alamıyoruz. Çocuklar büyüdükçe masrafları arttığı için sürekli borçlanıyoruz" diye konuştu.

Polis memuru 35 yaşındaki Gökhan Kaplan, 2007 yılında Iğdır'da görev yaparken tanıştığı 25 yaşındaki Özgül Kaplan ile evlendi. Hamile kalan Özgül Kaplan'ın dördüzleri olacağı, anne karnındaki bebeklerin gelişiminin Iğdır'daki hastane koşullarında takip edilemeyeceği için aile Kocaeli'ne tayin istedi. Özgül Kaplan, 1'i kız 3'ü erkek dördüzleri dünyaya getirdi.

Zeynep, Muhammet Ali, Hasan Ali ve Hüseyin Ali adı verilen bebekler özel hastanede erken doğumla dünyaya geldi. Eşinin maaşının dışında gelirleri ve kendilerine destek olacak yakını olmayan Özgül Kaplan, borçlanarak bebeklerin tedavi ve bakımlarını yaptırdı.

Çaresiz kalan ailenin durumunu öğrenen Kocaeli Valisi Ercan Topaca, geçen yıl bankalara yaklaşık 35 bin TL dolayında borçlanan baba Gökhan Kaplan'ın kredi borçlarının tamamını bir işadamının desteği ile kapattırdı. Çocuklar büyüdükçe masraflarının sürekli artması, prematüre doğmalarının da etkisiyle sık sık rahatsızlanarak hastaneye götürülmeleri nedeniyle aile iyice çıkmaza girdi.

Hastalanan çocuklarından birini tedavi için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getiren Özgül Kaplan, bugüne kadar sorunlarını dışarı yansıtmamaya çalıştığını ancak, bir anne olarak tükenme noktasına geldiğini söyledi.

Ailede, kendisi ve eşinin akrabalarından yanlarında kalıp destek olacak kimse bulunmadığını, memur maaşıyla da ev kirası ve çocukların masraflarından para arttıramadıklarını söyleyen Özgül Kaplan, bugüne kadar eşinin de devlet memuru olması nedeniyle sorunlarını anlatmaya korktuğunu belirterek şunları söyledi:

"Sağlık problemlerimiz var. Bebekler prematüre doğdu. Sürekli hastanelerdeyiz. Bazen yoğun bakıma dahi alınıyor çocuklar. Hüseyin Ali de daha çok sıkıntı yaşıyoruz. Sürekli ataklar geçiriyor. Simdi de astım atağı geçiriyor ve hastanede tedavi ediliyor. Daha önce vali bey bizi destekledi ve doğumdan sonraki hastane masrafları için yaptığımız borçlanmaları sağ olsun Vali bey kapattırdı. Her zaman vali beyin kapısını çalamayız. Para sıkıntısının yanı sıra sağlık problemleri konusunda çaresiz kalıyorum. Çocukların her biri ile ayrı ilgilenmek gerekiyor. Şimdi Hüseyin Ali'yi hastaneye yatıracaklar. Haliyle ben de hastanede kalacağım. 3 çocukla babaları ilgilenecek. Biz çocukları şu ana kadar eşimle birlikte büyüttük. Özellikle çocuklarım hasta olduğunda yoğun bakımlara alındığında, ben bu durumu görünce bunları artık kaldıramıyorum. Bir anne olarak yoruldum. Çocukların hastalıkları beni yoruyor. Evin çocukların sağlık problemlerine göre ayarlanması, temiz olması gerekiyor."

Çocuklarıyla sürekli ilgilenmek durumunda kaldıklarını belirten Özgül Kaplan, "Bizim nöbetimiz hiç bitmiyor. 24 saat nöbetteyiz. Bir yerim ağrıyamaz, yorulamam hiçbir şekilde. Anne olarak hiç yorulmadım ve severek çocuklara bakıyorum. Çocuklar hastalandığında önümü göremiyorum. Çocuklarımın geleceğini görüp onları iyi bir birey olarak yetiştirmek istiyorum. Tek isteğim bu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber