Torbalı polisi vatandaşı uyardı

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ekipleri, havaların ısınması nedeniyle olası hırsızlık olaylarına ve kapıdan satış adı altında yapılan bir takım dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Torbalı polisi vatandaşı uyardı

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nden yapılan açıklamada, havaların ısınması, sıcak ve güneşli yaz günlerinin gelmesi ile birlikte kapı ve pencerelerin açılmasının, hırsızlık olaylarının artmasında etkili olabileceği, bu nedenle tedbir alınması gerektiği hatırlatıldı. Hırsızların uğraşacak, zaman kaybedecek, gürültü çıkacak yerleri tercih etmediği belirtilen açıklamada, son günlerde kapıdan satış adı altında "Çamaşır yıkama topu" kazandınız şeklindeki dolandırıcılık olaylarının da yaygınlaştığı, bu tür kötü niyetli kişilere karşı dikkatli olunması istendi.

Açıklamada şu önerilere yer verildi: "Hırsız, kilitli kapı, pencere tercih etmez. Çelik kapı kullanmanız veya kapı çevresinin çelik destekli olmasında fayda vardır. Vatandaşlar yatmadan önce kapı ve pencereleri kontrol etmesi gerek. Vatandaşlarımız kısa süreli evlerinden ayrılacağı zaman dahi kapılarını kapalı tutması, evde olmadığınız zamanlarda ise kapı önüne terlik bırakmak bile evde olduğunuz izlenimini verecektir. Eğer vatandaşımız alt katta oturuyorsa mutlaka parmaklık yaptırması gerekiyor. Eğer eve yeni taşındıysanız evin kilitlerini değiştirin. Komşunuzun evini kollayın. Komşunuz da sizin evinizi kollayacaktır. Yabancı ve şüpheli şahısları 155 Polis İmdat hattına bildirin. Tatil için ya da uzun süreli ayrıldığınızda, posta kutu anahtarını komşunuza bırakın, hırsız önce posta kutusu dolu olan daireyi seçer."

Açıklamaya şöyle devam edildi: "Bahçenizde ağaç yetiştiriyorsanız, kapı ve pencerelerin dışarıdan görünmelerine mani olmayacak şekilde budamaya özen gösterin. Hırsızın kimseye görünmeden çalışma şansı azalacaktır. Ev ve bina giriş kapılarını açık bırakmayın. Kıymetli eşyaları kolay bulunabilecek yerde tutmayın. Kamera taktırın. Görünecek ve okunaklı şekilde alınan güvenlik tedbir ile ilgili uyarı levhası asın."

Vatandaşların yaşanan hırsızlık olaylarının ardından hemen 155 Polis İmdat Hattı'na bilgi vermesi, Olay Yeri İnceleme görevlilerinin gelmesini beklemesi, hiçbir yere, hiçbir şeye dokunmamaları gerektiği de hatırlatıldı. Ayrıca, kapıya kadar gelip "çamaşır topu kazandınız" gibi ifadelerle dolandırıcılık yapanlara karşı da dikkatli olunması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber