Arınç: Vakıflarda 70 bin kişiye istihdam sağlandı

Başbakan Yardımcısı Arınç, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 10 yılda ülke ekonomisine 2 milyar 600 milyon lira yatırım yaptığını ve bununla 70 bin kişiye istihdam sağladığını kaydetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 17:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Arınç: Vakıflarda 70 bin kişiye istihdam sağlandı

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün son yıllarda takdire şayan hizmetlerinin bulunduğunu belirten Arınç, Genel Müdürlüğün son 10 yılda ülke ekonomisine 2 milyar 600 milyon lira yatırım yaptığını ve bununla 70 bin kişiye istihdam sağladığını kaydetti.

Arınç, 2003-2012 yılları arasında ülke genelinde il ve bölge ayrımı yapılmaksızın 3 bin 750 vakıf eserinin onarım ve restorasyonunun tamamlandığını anlatarak, "Genel Müdürlüğümüz ecdadımızın emanetlerine sahip çıkma gayretini hakkıyla ortaya koymaktadır" dedi.

Bunun bir heyecan ve sahiplenme işi, hizmet etme şuuru olduğunu belirten Arınç, tüm siyasi partilerin ve milletvekillerinin vakıflara sıcak baktığını, bunun son derece önemli olduğunu ve devam etmesini arzu ettiğini vurguladı.

Arınç, belli dönemlerde dağılmış ve dağıtılmasına karar verilmiş olan vakıfların belli bir prosedür içerisinde yine eski kurucuları tarafından ortaya konulması, kanunen tescil edilmesi ve bunlardan gayrimenkulleri Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne intikal edenlerin iadesi konusunda değişiklik tasarısının gelecek günlerde Meclis'e geleceğini söyledi.

Kiraya verilen ve tahsis edilen vakıf taşınmazlarını, şirketlerin sigorta etmekten imtina ettiklerini belirten Arınç, sigortalama işlemini zorunluluk haline getireceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber