Bucak kapalı pazar yerine kavuşuyor

Burdur'un Bucak İlçe Belediyesi, eski sanayi sitesinin olduğu yere kapalı pazar yeri yapılması için çalışmalara başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bucak kapalı pazar yerine kavuşuyor

Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, meclis üyeleri ile birlikte inşaatı başlayan kapalı pazar yerindeki çalışmaları inceledi.İnşaatı Burdur'da Bedesten Çarşı inşaatını alan firmanın üstlendiğini belirten Başkan Ayaz, 15 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Başkan Ayaz "İnşaat sahası eskiden mezarlık sahası olduğu için kazı çalışmalarını titizlikle yapıyoruz. Çıkması muhtemel kemikleri ise titizlikle toplayıp Hacısarılar Mezarlığına defnedeceğiz ve daha sonra da onlar için hatim duası okutacağız" dedi.

ESKİ MEZARLIK

Proje maliyetinin 11 milyon 593 bin TL olduğunu belirten Başkan Ayaz, "Kapalı pazar yeri yapılacak saha önceleri eski sanayi sitesi olarak kullanılıyordu. Aslında bu sahanın altı eski mezarlık. Burası Pazar yerine uygun ve merkezi yer olmasından dolayı mecburen inşaat yapıyoruz. Bu inşaatın sayesinde eski mezarlar titiz bir çalışma sonrası kemikler ayrı ayrı torbalara konularak Hacı Sarılar Mezarlığına defnedilecek. Böylece hem eski mezarlığı Hacı Sarılar Mezarlığına taşımış olacağız, eski mezarlar bundan sonra ayak altında olmayacak. Defnedilen bu mezarlar için daha sonra belediyemiz yemekli hatim duası edilecek. Böylece yıllardır bilerek ya da bilinmeyerek ayak altında olan bu mezarlar, Hacı Sarılar Mezarlığına aktarıldıktan sonra hem dini, hem de insani açıdan rahatlamış olacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber