Üniversitedeki satırlı, sopalı kavga için hapis istemi

DTCF'de, birbirine satır, sopa, soda şişesi ve taşlarla saldırdıkları iddiasıyla 36 öğrenci hakkında, eğitim ve öğretime engel olmak ve "kamu malına zarar vermek" suçlarından 9'ar yıla hapis istemiyle dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 12:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Üniversitedeki satırlı, sopalı kavga için hapis istemi

Barış Kılıç - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde (DTCF) birbirlerine satır, sopa, soda şişesi ve taşlarla saldıran 36 öğrenci hakkında birer yıldan 9'ar yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı Cevat İşlek'in hazırladığı iddianamede, öğrencilerden 4'ü "müşteki-şüpheli", 32'si ise "şüpheli" olarak yer aldı.

"Müşteki-şüpheliler" ile "şüphelilerin" karşıt görüşlü öğrenciler oldukları ifade edilen iddianamede, "tarafların, 3 Nisan 2012'de birbirine satır, sopa, soda şişesi ve taşlarla saldırdıkları" kaydedildi.

İddianamede, olaylar nedeniyle derslere ve sınavlara girmek isteyen öğrencilerin engellendiği, bu suretle "cebir ve tehdit kullanarak eğitim ve öğretime engel olmak" suçunun işlendiği belirtildi.

-Fakültenin andezit taşları kırıldı-

İddianamede, öğrencilerden ikisinin, "fakültenin tescilli tarihi dokusunu oluşturan andezit taşını kırdıklarına" yer verildi ve bu yolla "kamu malına zarar vermek" suçunu işledikleri bildirildi. Bu iki öğrencinin "cebir ve tehdit kullanarak eğitim ve öğretime engel olmak" ve "kamu malına zarar vermek" suçlarından 2'şer yıldan 9'ar yıla, diğer bütün öğrencilerin ise "cebir ve tehdit kullanarak eğitim ve öğretime engel olmak" suçundan birer yıldan 3'er yıla kadar mahkumiyetleri talep edildi.

Dava Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber