Trafikte fatura çok yüksek

Akçakoca'da Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftası kutlamalarında yapılan kazalar ve trafik cezalarına ilişkin açıklamalar dudak uçurttu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafikte fatura çok yüksek

Akçakoca Öğretmen evinde yapılan Kaymakam Aykut Pekmez, Başkan Fikret Albayrak, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mürsel Önel İlçe Emniyet Müdürü Özcan Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Berberoğlu ve daire amirlerin ile çok sayıda öğrencinin katıldığı karayolu ve trafik güvenliği kutlama töreninde İlçe Emniyet müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi konuşmacılarının açıkladığı kaza bilançosu ve kesilen cezalarla ilgili rakamların büyüklüğü izleyenleri hayrete düşürdü.

Akçakoca Emniyet Müdür Yardımcısı Serhat Cora yaptığı konuşmada, trafik kazalarının oluşumunda etken faktörleri açıklarken yüzde 98 oranında sürücü faktörünün etkili olduğunun altını çizdi. Son 5 yılda ilçede 509 kaza yaşandığına dikkat çeken Cora, "Bu kazalarda 308 vatandaşımız yaralanırken 3 vatandaşımız maalesef ölmüştür. Kazaların maddi boyutu ise 2 milyon TL'nin üstündedir. Kural ihlali yapan 8 bin 711 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmış olup yıllık ceza toplamı milyon TL'yi bulmaktadır. Önlemenin tek yolu ise kurallara uymak uymayanları uyarmak, şikayet etmek ve olmazsa olmaz eğitimdir" dedi.

Akçakoca İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi çalışmalarını aktaran Kıdemli Başçavuş Ahmet Metin, 2011-12 yıllarına ait istatistik sonuçlarına dikkat çekerek, “Bu dönem içerisinde bir ölümlü, 72 yaralanmanın meydana geldiği 252 kaza olmuş olup bunların maddi kayıpları 1 milyon 400 bin TL'dir. Ayrıca komutanlığımız Trafik Timi bu dönemler içinde bin 107 sürücüye toplam 1 milyon 10 bin TL ceza kesmiştir. Modernize olan ekiplerimiz daha donanımlı olarak kazaların oluşmasını asgari seviyeye indirmek için kontrollerini daha sıklıkla yapmayı planlamıştır“ dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber