Başbakan Erdoğan'dan 'engelliler haftası' mesajı

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan'dan 'engelliler haftası' mesajı

“Engelli vatandaşlarımızın sorunlarınınçözümü noktasındaki en önemli husus, bu konunun mümkün olduğunca gündemdetutulması, bu konudaki toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesidir.

Zira engellilik, bir sağlık meselesi olduğukadar, aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik veçheleri de bulunan çok boyutlubir konudur.

Dolayısıyla, bu konudaki sorunlarınçözümünde toplumun bütün kesimleri rol üstlenmeli, herkes elini vicdanınakoymalı, herkes sorumluluk almalı, herkes gerekli hassasiyeti göstermelidir.

Biz, hükümet olarak, göreve geldiğimizgünden bu yana engelli vatandaşlarımızın sorunlarına samimiyetle eğildik; busorunlara çözüm üretmek, engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini,işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için özveriyleçalıştık.

Bu çerçevede, anayasamızda yaptığımızdeğişiklikle, engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık sağladık.

Engelli vatandaşlarımız açısından reformniteliği taşıyan “evde bakım ücreti”ni uygulamaya koyduk; çalışamayacak durumdaolan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları ciddi oranlardaartırdık.

Özel eğitim ihtiyacı olan tüm engellivatandaşlarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsizyararlanmasını temin ettik.

Kendi namına çalışan engellilere ve bakımamuhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkânı tanıdık.

Engelli vatandaşlarımızın kamuda ve özelsektörde istihdamını sağladık, bu yönde teşvikler uyguladık, Cumhuriyettarihimizde bir ilk niteliği taşıyan Özürlü Memur Seçme Sınavı'nıgerçekleştirdik.

Sosyal Devlet ilkesini çok daha aktif, çokdaha etkin bir şekilde işletmek suretiyle, yerel yönetimlerimizden vergiindirimlerine kadar, engelli kardeşlerimize hemen her alanda kolaylıklarsağladık.

Hükümet olarak, bundan önce olduğu gibi,bundan sonra da, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, busorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlüihtiyacını, her türlü talebini karşılamaya devam edeceğiz.

Bu anlamlı hafta dolayısıyla düzenlenecektüm etkinliklere başarılar diliyor; etkinliklerin bu alandaki toplumsalsorumluluğu, hassasiyeti ve şuuru arttırmasını temennisiyle tem engellivatandaşlarımızın huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerini diliyorum.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber