Aracına yazılan park cezasını iptal ettirdi

Hadi Şengül - Kütahya'nın Gediz ilçesinde, bir vatandaşın açtığı davada mahkeme, kavşağa park edilen araç nedeniyle uygulanan 72 liralık para cezasını, sürücünün, "sınırlı park levhasının 5 metre yakınına park edilemeyeceği" kuralını bilemeyeceğini gerekçe göstererek iptal etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 13:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Aracına yazılan park cezasını iptal ettirdi

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kütahya'da yaşayan Mehmet Can, 16 RU 128 plakalı otomobiliyle 19 Ekim 2012'de Gediz'e gitti.

Can, "park edilebilir" işareti ile "1 saate kadar" yazısı bulunan iki levhanın arasına aracını park ederek ayrıldı ve 1 saatlik süre dolmadan aracına binerek Kütahya'ya geldi.

Bundan birkaç ay sonra Can'ın, Kütahya'da evinin bulunduğu mahalle muhtarlığına, idari para cezası tebligatı bırakıldı.

Gediz Emniyet Müdürlüğünün gönderdiği tebligatı inceleyen Can, kendisinin haberi olmadan aracının plakasına 72 lira para cezası uygulandığını öğrendi.

Can, aracını, park edilebilen bir alana koyduğu gerekçesiyle bir dilekçe yazarak Gediz Sulh Ceza Mahkemesine başvurdu.

Mahkemede dinlenen iki trafik polisi, savunmalarında, aracın sahibini bulamadıklarını ve yönetmelik gereği plakaya ceza yazdıklarını söyledi.

Polisler, aracın kavşağa park edildiğini belirterek, yasal olarak kavşakların 5 metre yakınında durma veya duraklama yapılamayacağını ifade etti. Otomobilin bulunduğu alandaki "sınırlı park edilebilir" levhalarının, "kavşağın 5 metre yakınına park edilemez" kuralı karşısında geçersiz olduğunu bildiren polisler, cezayı bu doğrultuda uyguladıklarını kaydetti.

Ekibin, olayla ilgili çektiği fotoğrafı da inceleyen hakim, sürücünün aracını, yasak alana bıraktığını ön göremeyeceğine hükmederek, cezanın iptaline karar verdi.

Kesin olan ve temyiz edilemeyecek bu kararın, bu tür trafik para cezalarıyla ilgili emsal teşkil edebileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber