Umre yerine adliyeye gittiler

balıkesir'in Edremit İlçesi'nde bulunan bir turizm şirketi ile umreye gitmek için 1300 ile 1600 lira arasında anlaşan 8 kadın, dolandırıldıklarını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Umre yerine adliyeye gittiler

balıkesir'in Edremit İlçesi'nde bulunan bir turizm şirketi ile umreye gitmek için 1300 ile 1600 lira arasında anlaşan 8 kadın, dolandırıldıklarını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Şirket yetkilerine ulaşamadıkları ve paralarının iade edilmediğini öne süren kadınlar, mağdur olduklarını kaydetti. Şirket yetkilisi ise İstanbul ve Balıkesir'den umreye gideceklerden, İstanbul grubu içinde iptaller olduğunu, dolayısıyla Balıkesir grubunun da iptal edildiğini, paraların ise ödeneceğini savundu.

Balıkesir'den umreye gitmek isteyen Necla Barlin (67), Azize Pesenli (62), Ayşe Dilimreoğlu (57), Havva Bayracı (59), Semiha Deniz (63), Merve Barlin (39), Nazmiye Barlin (59) ve Saadet Örsyapan'ın (66), hayalleri suya düştü. Umreye gitmek için bir şirkete 1300 ile 1600 lira arasında para yatıran kadınlar ortada kaldı.

Kadınlardan Ayşe Dilimreoğlu, Azize Pesenli, Havva Bayracı, Necla Barlin ve Semiha Deniz, dolandırıldıkları iddiasıyla Balıkesir Adliyesi'ne giderek şirketin sahibi olan S.G.'den şikayetçi oldu. Dolandırıldıklarını ileri süren kadınlardan Necla Barlin, "Allah yoluna düştük. Ama şu geldiğimiz duruma bakın. Adliye kapılarında sürünüyoruz" dedi.

Umreye gitmek için yıllardır para biriktirdiğini kaydeden Barlin, "Edremit'ten gelen bir firma şirketinin sahibinin eşi olduğunu söyleyen S.G. adlı bayan, 'Biz yeni firmayız, reklam olsun diye sizi bin 300 liraya götürürüm' dedi. Biz de inandık, kayıtlarımızı yaptırdık. Benden bin 300 lira aldı. Ama sonra masraflar fazla diye 400 lira daha istedi. Evraklarımızı tamamladık, pasaportlarımızı aldık ama Umre'ye gidemedik. Sözde 15 Mart'ta İstanbul'dan havayolu ile gidecektik. Telefonla konuştuk, o bayan, 'Şirket iflas etti, paranızı geri vereceğim' dedi. Yaklaşık 2 ay oldu, paramızı vermediği gibi, telefonlarımıza çıkmıyor. Şirket hakkında şikayetçi olduk. Bugün 5 arkadaş geldik ama, başvuruyu hepimiz adına yaptık" dedi.

Azize Pesenler de, tek suçlarının S.G.'ye inanmak olduğunu belirterek, "Yazıklar olsun böyle vicdansızlık olur mu? Bizler Umre'ye gidip o güzellikleri görmek yaşamak istedik. Yetkililer bizi duysun. Böyle insanlara nasıl müsaade ediyorlar? Bunlar vatandaşları dolandırmak için şirket kuruyor, olan da bizim gibi garibanlara oluyor. Şimdi biz ne yapacağız" diye konuştu. Semiha Deniz de kendilerine yapılanların reva olmadığını söyledi.

S.G.'nin eşi olan ve şu anda Ürdün'de bulunan şirket Genel Müdürü M.E.G. ise yaptığı yazılı açıklamada, Balıkesir ve İstanbul'dan Mart umresi için başvuran grubun vize ve uçak bilet işlemlerinin tamamlandığını belirtti. M.E.G., "Ancak İstanbul grubunun iptal olması neticesinde, otomatik olarak Balıkesir grubu da iptal olmuş oluyor. İstanbul grubunun para iadeleri yapılıp, Balıkesir grubunun da pasaportlarında Suudi Arabistan vizeleri olduğu için güvenlik olarak vize iptali beklenmiştir. Bu bakımdan bu iptal olan grubun para iadeleri de yapılacaktır. Firma A grubu olduğundan para iadesi hızlı bir şekilde geriye verilecektir. Biz firma olarak kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Çünkü; insanları mübarek yerlere götürüp onların dualarını da alıyoruz. Bazen grupların kendileri tarafından yapılan iptallerde o gruptaki herkes iptal olmuş olur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber