Maketten konut satışına garanti getirilecek

Bakan Bayraktar, maketten ev satışına yönelik düzenlemeye ilişkin, satışın devam edeceğini ancak garanti getirileceğini belirterek "Satış sonrası alınan paralar bankaya yatacak, müteahhit yaptıkça o parayı alabilecek" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 14:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Maketten konut satışına garanti getirilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İzmir programı kapsamında Vali Cahit Kıraç ve AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile görüştükten sonra partililerle bir araya gelen Bayraktar, burada yaptığı konuşmada İzmir'de belediyelerle yaptıkları çalışmalarda bir sıkıntı gözükmediğini, ciddi mesafe aldıklarını ancak bunun kendisini yine de tatmin etmediğini ifade ederek, "icracı bir bakan ve uygulamacı karaktere sahip bir kişi olarak fiilen arazideki sakat binaların dönüşümün başladığını görmek istediğini, part time işlerin kendisini tatmin etmediğini" dile getirdi.

Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar 50 bin bina yıktık. Yıl sonuna kadar 200 bin, önümüzdeki sene sonuna kadar 400 bin bina yıkacağız. Ülkemizdeki 24 bin 500 kilometre uzunluğundaki diri fay hattı üzerinde bulunan 14 bin konutun 6,5 milyonunu 20 sene içinde yenilemek istiyoruz.

Kentsel dönüşüme vatandaş talebi beklediğimiz gibi. Şu ana kadar evinin riskli olup olmadığının tespiti için lisanslı kurumlara şahsi olarak müracaat eden kişi sayısı 20 bine yakın. Bunlardan 16 bin 700 bina riskli bina olarak tespit edildi. Bunun dışında bizim belirlediğimiz riskli alanlardaki bina sayısı yaklaşık 400 bin konut var bunun da başta İstanbul olmak üzere 50 binini yıktık. Bundan sonra Haziran ayında bir dalga daha olacak. Bir törenimiz olacak. İzmir'de de bu törende daha fazla katılım bekliyoruz. 2 yıl içinde belli bir mesafe alıp vatandaş bu işe katıp çarkın kendi kendine dönmesini sağlayacağız."

Maketten konut satışı

Bir gazetecinin maketten ev satışına yönelik düzenlemeyle ilgili sorusunu yanıtlayan Bayraktar, maketten satışın devam edeceğini ancak garanti getirileceğini söyledi.

Bayraktar, "Maketten konut satışıyla ilgili imar kanunu ve tapulama kanununda değişiklik yaparak kat irtifakını temel üstü ruhsatından sonraya öteleme çalışmamız var. Bir ayağı da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Bizim verdiğimiz bilgi, maketten satış sonrası alınan paralar bankaya yatacak, müteahhit yaptıkça o parayı alabilecek. Bir diğer düzenleme de sigorta. Ne kadar konut satışa çıktıysa o kadarı sigorta edilecek. Sigorta şirketi, eğer varsa mağduriyeti giderecek. Yani iki garanti var" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber