Mardin'de 3 bin 500 kişi stadyumda kitap okudu

Mardin'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Mardin Okuyor, Kitabını Al Gel' kampanyası çerçevesinde 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda biraraya gelen 3 bin 500 kişi, aynı anda kitap okudu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin'de 3 bin 500 kişi stadyumda kitap okudu

Mardin'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Mardin Okuyor, Kitabını Al Gel' kampanyası çerçevesinde 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda biraraya gelen 3 bin 500 kişi, aynı anda kitap okudu.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Mardin Okuyor, Kitabını Al Gel' kampanyası etkinlikleri kapsamında daha önce okullar, parklar ve alışveriş merkezlerinde düzenlenen kitap okuma etkinliği kez Mardin 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Aralarında öğrenci ve velilerin de bulunduğu yaklaşık 3 bin 500 kişi stadyumda kitap okudu.

İl Milli Eğitim Müdürü Niyazi Ekin, kitap konusunda sınırlamaya gitmediklerini ve okumanın yaşı olmadığı gibi hiçbir sınırlamasının da olmadığını söyledi. Kampanyası çerçevesinde Mardin'deki tüm okullarda kitap okuma saati uygulandığını belirten Ekin, stadyuma gelen öğrenci ve velilerle tek tek ilgilenip neden kitap okunması konusunda sohbet etti. Ekin, "Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve okumaya dikkat çekmek amacıyla uyguladığımız projede Mardin'in 9 ilçesi ve merkezinde öğrencilerle daha önce okullarda aynı anda kitap okumuştuk. Bu etkinliğimizi daha sonra parklara ve alışveriş merkezlerine taşımıştık. Son olarak öğrenci ve velilerimizle birlikte bugün stadyumda birlikte kitap okuyoruz. Günümüzde televizyon ve internetin yaygınlaşmasıyla birlikte artık kitap okumayı unutur hale geldik. Kitabı sevdirmek ve özendirmek için okullarımızda böyle bir kampanya başlattık. Bu kampanya ile tüm vatandaşlarımıza okuma alışkanlığını aşılamaya çalışacağız" dedi.

İSTEYEN ARAPÇA KURAN, İSTEYEN KÜRTÇE ŞİİR

Mardin'in çok dilli ve dinli bir şehir olduğunu söyleyen Ekin, "Bu etkinlikte de kimseye bir sınırlama getirmedik. Bağlayıcı bir hususa gitmedik. Herkes kendi kitabını kendisi getirsin dedik. Mardin biliyorsunuz çok kültürlü bir kenttir. Evinden getirdiği her ne kitapsa nu okuyan herkese saygı duyduk. İsteyen herkesin istediği dilde ister Kürtçe, İngilizce isterse de Arapça veya Süryanice dilinde yazılan kitapları getirip okudular. Hatta Kuran okuyan bile oldu. Elinde hangi kitabı okuyorsa gelip burada aynı kitabı devam etmesini istedik" diye konuştu.

Etkinlikte çocukları ile birlikte beraberinde getirdiği Kürtçe kitabı okuyan velilerden Şeyhmus Güneş de kampanyayı anlamlı bulduğunu belirterek, "Bugün burada Kürtçe bir kitap olan Nu şinbum (Yeniden doğdum) şiir kitabını okudum. Özellikle bu kitabını seçtim. Kürtçe'nin seçmeli derslerin yarında artık eğitim dili olmasını istiyorum. Bu tür etkinliklerle çocuklarımızın küçük yaşta kitap okumaya alıştırılmasını çok önemli buluyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber