Görme engelliler yağmur altında sınav engellerini protesto etti

Eğitimde Görme Engelliler Derneği, engelli adayların maruz kaldığı ayrımcılığın son bulması için sağanak yağış altında eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görme engelliler yağmur altında sınav engellerini protesto etti

ÖSYM önünde toplanan Eğitimde Görme Engelliler Derneği yanlısı bir grup, "Engelli ayrımcılığına son" yazılı bir pankart açarak "Eşit, erişilebilir, engelsiz sınav" yazılı dövizler taşıdı. Grup adına yapılan açıklamada, ÖSYM'ye yaşadıklarını sorunları defalarca aktarmalarına rağmen taleplerinin görmezden gelindiği ifade edilerek sınav koşulları nedeniyle endişe duyduklarını ifade etti. Bazı arkadaşlarının okuyucuların sayısal alandaki soruları doğru şekilde okuyamaması sebebiyle sınavda başarısız oldukları ifade edilerek bir arkadaşlarının ise kendisine İngilizce bilmeyen bir okuyucunun görevlendirilmesi üzerine sınavı tamamlamadan salondan ayrıldığına dikkat çekildi. Eşit ve engelsiz bir sınav talep ettikleri vurgulanarak, ayrımcılığa eşitsizliğe yol açan uygulamalardan vazgeçilmesi istendi.

Sağanak yağmura aldırış etmeyen görme engelliler sırılsıklam olmalarına rağmen düdük ve sloganlarla protestolarını sürdürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber