Bakanların gözünden anneler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Anneler Günü" dolayısıyla "annelerin önemini" anlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2013 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanların gözünden anneler

Eker, annelerin değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, annesi Fehime Eker'i 2008 yılında kaybettiğini söyledi.

Konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan Eker, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak, "Annesi yaşayan herkese annelerinin değerini çok iyi bilmelerini, yaşarken onları memnun edecek şekilde hatırlarını sormalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Hayatını kaybeden annelere rahmet, yaşayanlara sağlık ve mutluluk dileyen Eker, "Bir anneye sahip olmak, dünyanın en güzel nimetlerinden biri" dedi.

Eker, annesinin çok duasını aldığını vurgulayarak, "Onun duasını, eksikliğini hissediyorum. 'Keşke yaşasa da bana dua etse' diyorum. İçimden her zaman böyle bir arzu gelir. Onun için annesi yaşayanlara tavsiyem; sakın annenizi üzmeyin, onun değerini yaşarken bilin, her zaman duasını alın" ifadesini kullandı.

"Annelere en büyük armağan, çözüm sürecinin başarıya ulaşması"

Eker, Türkiye'de son 30 yılda birçok annenin yüreğinin yandığını, gözyaşlarının kanlı hale geldiğini dile getirerek, annelerin bir daha ağlamaması için bir süreç başlattıklarını hatırlattı.

Türkiye'de ve dünyada annelerin ağlamaması gerektiğine dikkati çeken Eker, çözüm sürecinin, annelerin ağlamamasına dönük önemli bir proje olduğunu vurguladı.

Annelerin üzülmemesi, gözyaşı dökmemeleri için sürecin desteklenmesi gerektiğine işaret eden Eker, şöyle konuştu:

"Bu Anneler Günü'nün en önemli özelliği, çözüm sürecine destek vermektir çünkü anneler daha çok ağlıyor. Evladını kaybeden bir annenin acısı, yürek sızısı hiçbir şeye benzemiyor. Annelerimize Anneler Günü'nde verebileceğimiz en büyük armağanlardan birisi, Türkiye'de bir daha hiçbir annenin ağlamamasına yarayacak çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını desteklemektir."

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da annelerin gününü kutlayarak, annelerin başının tacı olduğunu söyledi.

Annelerin Türk kültüründe önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Eroğlu, halk arasında kullanılan "ağlarsa anam ağlar" sözünü hatırlatarak, "Bu bakımdan bizim her şeyimiz anneler, bütün annelerin Anneler Günü'nü gönülden kutluyorum ve bütün annelere hayırlı ve uzun bir ömür, Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Eroğlu, annesi Emine Eroğlu ile yaşadığını ve yoğun programına rağmen her fırsatta annesine vakit ayırdığını anlattı.

Her gün sabah evden ayrılırken annesinin hayır duasını aldığına dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bazen öğlen bazen de akşamları yanına uğrayarak sohbet ediyoruz, hatıralarımızı canlandırıyoruz. Günde 2 defa anneme uğruyorum, elini öpüyorum, hayır duasını alıyorum, gerçekten iyi oluyor. Annem de çok büyük bir mutluluk duyuyor. Çocukların küçük yaşta annenin kıymetini anlaması mümkün değil ama insanlar yaşlandıkça annenin kıymetini daha iyi anlıyor. Anne o kadar önemli ki sizi 9 ay 10 gün karnında taşıyor ve bebekken uzun bir süre bakıyor. Çocuk ağladığı zaman uykusunu bozup, çocuğuna bakıyor, çocuğunun her şeyiyle ilgileniyor."

Eroğlu, çocuğa bakmanın meşakkatli bir iş olduğunu dile getirerek, "Yani annelik duygusu olmasa çocuğa bakması mümkün değil. Bütün annelere evlatları çok büyük kıymet versinler, onlar vefat edince kıymetlerini anlamanın bir manası kalmıyor. O bakımdan herkese tavsiye ediyorum, annelerinizi mutlaka seviniz, hatırını alınız, gönlünü alınız" şeklide konuştu.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise programları nedeniyle Anneler Günü'nü Tekirdağ'da geçireceğini, akşam saatlerinde İstanbul'da yaşayan annesinin yanına gideceğini belirtti.

Annelerin önemini, "Bugün dünyada hangi güzellikler varsa, dünya bugüne kadar neyle övünüyorsa, o övüncün mimarı annelerdir. O övünülenin üreticisi bir annedir" diyerek anlatan Müezzinoğlu, anneliğin farklı bir zenginlik olduğunu vurguladı.

"Cenab-ı Allah, sanki erkeklere haksızlık yapmış, gerçekten erkekler bu anlamda mağdur" ifadesini kullanan Müezzinoğlu, ne pahasına olursa olsun bir kıyıya iterek veya başka bir gerekçeyle annelikten vazgeçilmemesi gerektiğini kaydetti.

Bazen kariyer ya da başka bir sebeple anneliğin ikinci plana alındığına işaret eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bence merkezde anneliği mutlaka güçlü tutmaları lazım ki dünya medeniyet zenginliklerinde anneliğin rolü güçlü devam edebilsin. Tüm annelere bu vesileyle şükran duygularımı iletiyorum. Onların Anneler Günü'nü tebrik ediyorum. Ayaklarının altından öpüyorum."

Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çalışan annelere yönelik birtakım düzenlemeleri bulunduğunu vurgulayarak, kendilerinden de bu konuda destek ve görüş istendiğini söyledi.

Anneler için her türlü desteğe hazır olduklarını anlatan Müezzinoğlu, "Hükümetimiz de Başbakanımız da bu konuda çok duyarlı. Biz istiyoruz ki toplumumuzda aile güçlü olsun. Biz istiyoruz ki anne, evinde ve toplumda güçlü olsun. O nedenle önümüzdeki süreçte anneye ve aileye daha güçlü destekleri vereceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber