Patlama sonrası siyasilerden ilk açıklamalar

Haber Giriş : 11 Mayıs 2013 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Patlama sonrası siyasilerden ilk açıklamalar

Kılıçdaroğlu "Toplumumuzu derinden sarsan ve hepimizin yüreğini dağlayan bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum. Başta Reyhanlı ve Hatay'da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere, tüm halkımızı soğukkanlı olmaya davet ediyorum" dedi.


Bahçeli'den ilk açıklama

MHP lideri Devlet Bahçeli "Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik hakları çiğnenmekte ve kontrolsüz gelişmeler peşi sıra cereyan etmektedir. Özellikle sınır güvenliğimiz alt üst olmuş durumdadır. Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Belediye Binası yakınında bugün meydana gelen patlamalar sınırlarımızdaki vahşetin, kaos dalgasının ve sancılı hadiselerin seyri bakımından ibretlik bir vaka olmuştur" dedi.


*Erdoğan'dan patlama açıklaması/ Video

*Davutoğlu: Zamanlama manidar/ Video

Arınç: Bunun hesabını sorarız

Başbakan Yardımcısı Arınç, Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin, "Kim olursa kim planlamışsa icra etmişse arkasındaki güç ne olursa olsun bunun hesabını sorarız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamaların arka planı aydınlatıldıktan sonra gerekenlerin yapılacağını belirterek, "Ne yapacağımızı da herkes açıkça görür. Yeter ki olayın arka planı aydınlatılmış olsun, olayın arka planı deşifre edilsin. Olayı icra edenler veya tahrik edenler, azmettirenler, bir soruşturmayla kısa sürede ortaya çıksınlar. Kim olursa kim planlamışsa icra etmişse arkasındaki güç ne olursa olsun bunun hesabını sorarız" dedi.

Bozdağ: Provoke etmek isteyenler olabilir

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da patlamalara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Türkiye'nin geldiği noktadan rahatsız olan çevreler, kesimler her zaman olmuştur, bundan sonra da olacaktır ama Türkiye her türlü olumsuzluğun üzerinden gelecek güce ve kudrete sahiptir. Tabi bu saldırı nedeniyle insanımız arasına fitne fesat sokmak isteyenler, provoke etmek isteyenler olabilir. Ben buradan bir kez daha bütün insanlarımızın sağduyulu olmaya, devletlerine hükümetlerine güvenmeye davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Bozdağ, bir gazetecinin olayın terör saldırısı olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine ise "Şu anda her ihtimal değerlendiriliyor. Bu değerlendirme ve araştırmalar sonucunda daha net bir şey söylenebilecektir" dedi.

Beşir Atalay: Üzücü bir olay, gerekli araştırmalar yapılıyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen olayla ilgili büyük üzüntü duyduklarını ve gerekli çalışmaların yapıldığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Kayseri programındaki konuşma sonrası gazetecilere Reyhanlı ilçesindeki olay hakkında değerlendirmede bulundu. Atalay, "Konu ile ilgili İçişleri Bakanımız son durum hakkında açıklama yaptı. Üzgünüz. Maalesef önce 4 olarak can kaybı gelmişti. Şu an can kaybı 18 oldu. Çalışmalar var. Allah rahmet etsin ölen vatandaşlarımıza. Büyük bir olay. Ankara'ya dönüyoruz. Söyleyeceğimiz bir şey yok. Geçmiş olsun." dedi. Beşir Atalay, Kayseri programını tamamladıktan sonra Ankara'ya hareket etti.


Şahin: Türkiye, hesabını soracak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Hatay'ın Reyanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti devleti, mutlaka bu olayın arkasında kim var tespit edecek ve hesabını soracaktır" dedi.


Bakan Yıldız: Reyhanlı'daki patlama Türkiye'nin istikrarına yönelik

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaların Türkiye'nin sürdürülebilir yapısına tehdit olduğunu söyledi.

Bursa'da sanayicilerle bir araya gelen Bakan Yıldız, Reyhanlı'daki patlamayı şu sözlerle değerlendirdi: "Bu İçişleri Bakanlığımızın üzerinde çalıştığı bir konu. Ben prensip olarak kendi dalımın dışında konuşmamaya gayret ediyorum. Ama Türkiye'nin istikrarına, Türkiye'nin sürdürülebilir yapısına tehdit edin her türlü sıkıntı ister terör amaçlı olsun, ister başka amaçlı olsun onun karşısındayız. Türkiye'nin istikrarını hiç kimse bozmaya, hiçbir grup, hiçbir gücün bunu bozmaya gücü yetmeyecektir."

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber