Sağlık Bakanlığı, becayiş yapmak isteyen sözleşmeli doktor ve eczacılara kuranın çekildiği tarihten itibaren 1 hafta süre tanıdı.

Haber Giriş : 12 Aralık 2003 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, becayiş yapmak isteyen sözleşmeli doktor ve eczacılara kuranın çekildiği tarihten itibaren 1 hafta süre tanıdı.

Mahrumiyet bölgelerinde görev yapacak 1850 sözleşmeli doktor ve eczacının ataması önceki gün bilgisayar kurasıyla yapıldı. Bilgisayar kurasıyla belirlenen görev yerini beğenmeyen sözleşmeli doktorlar ise becayiş (gönüllü takas) yöntemini seçti. Becayiş yapmak için para teklif eden bile çıktı. Sağlık Bakanlığı, becayiş yapmak isteyen doktorlara kuranın çekildiği tarihten itibaren 1 hafta süre tanıdı.

Doktorlar sözleşmeli çalışmayı yeterince cazip bulmayınca, doktor ihtiyacı olan 1895 görev yerine atama yapılamadı. Buna karşılık mahrumiyet bölgelerindeki diş doktoru ve eczacı ihtiyacı tamamen karşılandı. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sabahattin Aydın, "Yerleştirildiği görevine başlamayanlar 1 yıl süreyle hiçbir atama işlemine alınmayacak" dedi.

Neden becayiş yapıyorlar?

Taner Çetinkaya (pratisyen doktor) "Eşim Samsun'da doktor. Becayiş yapmak istiyorum. Üstüne üç sözleşmeli maaşımı vermeye razıyım"

Erkan Erkır (pratisyen doktor): "En fazla 20 kilometre uzaklıkta olan bir yer arıyorum. Elazığ çıkan bir arkadaş ile becayiş yapmak istiyorum"

Üzeyir Ece (pratisyen doktor): "Ankara'da çalışan eşime yakın olmak için Kırıkkale ya da Kırşehir çıkan arkadaşlar ile becayişe hazırım"


yenisafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber