Fedakar annenin dramı

Bartın'da bir çeşmenin başında bekleyerek su dolduranlardan aldığı bahşişlerle geçinmeye çalışan 51 yaşındaki Durdu Tel, kendisi ile birlikte 8 kişinin bulunduğu ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2013 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fedakar annenin dramı

Bartın'da yaşayan 51 yaşındaki Durdu Tel, çeşme başında bekleyerek su doldurmaya gelen vatandaşlardan bahşiş topluyor. Aldığı bahşişlerle evine ekmek götürdüğünü söyleyen 6 çocuk annesi Durdu Tel'in tek isteği ise hasta olan eşi ve torunlarına bakabilmek. Bartın Davut Fırıncıoğlu Caddesi üzerinde bulunan bir kavşak suyu çeşmesi başında yaz kış demeden bekleyen Durdu Tel, "Aldığım maaş bana yetmiyor. 6 tane çocuğum var. İki çocuğum okuyor. Eşimde ise her hastalık var. İş yapamıyor. 17 yaşındaki bir kızım da hasta. Bir çocuğumu evlendirdik. Anlaşamayıp boşandılar. Şuanda 2 torunuma da bakmak zorunda kaldım. torunlarıma bakmak zorunda kaldım. Aldığım maaş borca gidiyor. Burada yaz kış demeden çalışıyorum.

Kendimde hastayım. Yazın sıcağında, kışın soğuğunda burada bekliyorum. Yapabilecek başka işim yok. Ramazan aylarında buradaki esnaf bana yardımcı oluyor. Fitre veriyorlar. Allah hepsinden razı olsun.

Durumumuz kötü ama buna da şükür. Benim tek isteğim çoluk çocuğum aç kalmasın. Başbakanımdan rica ediyorum. Sesimi duysun. Benim tek isteğim düzenli bir maaşım olması ve burada artık üşümek istemiyorum" dedi.

7 YAŞINDAKİ ÇİĞDEM PARASIZLIKTAN OKULA GİDEMİYOR

Durdu Tel'in kızı Canan Ayvacık 7 yaşındaki kızı Çiğdem'i okula yazdıramadığını söyledi. Canan, "Kızım elbise istiyor. Kıyafet alamıyorum. Çalışmak istiyorum ama onları bırakıp gidemiyorum. Kızımın okula başlaması lazım. Ama parasızlık yüzünden okula yazdıramıyorum" dedi.

7 KİŞİ TEK BİR GÖZ ODADA KALIYOR

Maddi sorunlarla yaşam savaşı verdiklerini söyleyen Durdu Tel, tek bir göz odada kaldıklarını söyledi. Bir oda içinde 7 kişi kaldıklarını ifade eden Tel, "Çalışarak evime ekmek parası getiriyorum. Bir odada kalıyoruz. Mutfağımın durumu da iyi değil. Yeter ki çocuklarım iyi olsun, aç kalmasınlar diye 10 yıldır çeşme başında çalışıyorum" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber