AOSB'de yılın 4 aylık verileri yüz güldürdü

OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sütcü, bölge olarak 2012 yılındaki istikrarlı büyümeyi, 2013 yılında da sürdürdüklerini, yılın ilk yarısına yaklaşırken bölgeye ilginin artarak devam ettiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2013 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AOSB'de yılın 4 aylık verileri yüz güldürdü

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sütcü, bölge olarak 2012 yılındaki istikrarlı büyümeyi, 2013 yılında da sürdürdüklerini, yılın ilk yarısına yaklaşırken bölgeye ilginin artarak devam ettiğini söyledi.

Adana'nın toplam ihracatının yüzde 50'sini gerçekleştiren AOSB'nin, yıllık 1 milyar dolar ihracat yaptığını belirten Sütcü, "Bölgemizin doğalgaz tüketimi, Adana'nın tüketiminin yüzde 41'i oranındadır. Adana'daki kayıtlı istihdamın yüzde 12'si bölgemizde. Bu yıl üretim artışına paralel olarak ihracatta da artış bekliyoruz" dedi. Bölgede 345 işletmenin bulunduğunu belirten Sütcü, bu işletmelerin sektörel dağılımına bakıldığında; tekstil, metal ve gıda sanayinin ilk sıralarda yer aldığının görüldüğünü kaydetti.

Sütcü, bölgedeki elektrik, doğalgaz ve su tüketimindeki artışın bölgedeki üretim artışını gösterdiğini vurguladı. Başkan Sütcü, 1 Ocak-30 Nisan 2013 döneminde bölgede elektrik tüketiminin 335 milyon 621 bin 551 kilovat saat olduğunu, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23'lük artış kaydedildiğini bildirdi. Başkan Sütcü, geçen yılın ilk 4 aylık döneminde bölgede 273 milyon 333 bin 50 kilovat saat elektrik tüketildiğini anımsatarak, gerçekleşen yaklaşık 4'de bir oranındaki artışın sevindirici olduğunu vurguladı. Sütcü, geçen yıl ve bu yılın sadece nisan ayları kıyaslandığında ise elektrik tüketimi artışının yüzde 30'u bulduğunu bildirdi.

Başkan Sütcü, bölgedeki doğalgaz tüketiminin ise geçtiğimiz Mart ayı itibariyle son yılların rekoru denilebilecek düzeyde arttığını anımsatarak, "Nisan ayı verileri ise bu artışın sürdüğünü gösteriyor. Nitekim, 2012 yılının ilk 4 aylık döneminde 36 milyon 875 bin 934 metreküp olan doğalgaz tüketimi, bu yılın aynı döneminde yüzde 12'lik artışla 42 milyon 226 bin metreküp seviyesine ulaştı" dedi. Sütcü, her iki yılın sadece Nisan ayları kıyasladığında ise tüketim artışının yüzde 33'ü bulduğunu vurguladı.

Su tüketimine de dikkati çeken Başkan Sütcü, geçen yılın ilk 4 aylık döneminde 3 milyon 720 bin 100 metreküp olan tüketimin, bu yılın aynı döneminde yüzde 12'lik artışla 4 milyon 158 bin 138 metreküpe yükseldiğini kaydetti. Sütcü, her iki yılın sadece Nisan ayları kıyaslandığında da tüketim artışının yüzde 21 olarak gerçekleştiğini söyledi.

Sütcü, 2013 yılına iyi başlangıç yaptıklarını, yıl boyunca da pozitif verilerin süreceğini tahmin ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Çünkü, uzun dönemdir kriz yaşayan Avrupa'da iyiye dönüş başladı. Bu da Avrupa ülkelerine de ihracat yapan bölgemiz sanayicileri açsından son derece olumlu bir tablo olarak karşımıza çıkacak. Avrupa'daki krizde sanayicilerimiz yeni alternatif pazar arayışlarına girerek bu ülkelerdeki krizden en az etkilenmenin yolunu buldu. Krizin etkisini kaybetmeye başlamasıyla çok daha olumlu bir tablonun çıkacağını tahmin ediyoruz."

AOSB'nin yerli ve yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldiğini ve her geçen gün daha da büyüdüğünü belirten Sütcü, arsa tahsisleri konusunda ise şu bilgileri verdi:

"2012 yılında 21 firmaya 60 adet sanayi parseli satışı yapıldı. Halen mevcut alanımızda 38.942 metrekare, yeni tevsi alanımızda ise 84.505 metrekare olmak üzere toplam 123.447 metrekarelik 11 adet sanayi parseli bulunmaktadır. Bu veriler bölgemizin alan bakımından da sürekli büyüme gösterdiğini ortaya koyuyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber