İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FEF, TEF, İletişim fakültesi mezunları 2013 KPSS'ye girmeli mi?

KPSS başvuruları 5 Mayıs itibariyle başladı ve 15 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Mayıs 2013 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FEF, TEF, İletişim fakültesi mezunları 2013 KPSS'ye girmeli mi?

2013 KPSS başvuru kılavuzu yayımlandı. A grubu, öğretmenlik ve POMEM isteyen adaylar 15 Mayıs'a kadar oturum sayılarını belirleyerek KPSS'ye başvuracaklar.

Bu mezunlar A grubu alımlara da başvurabiliyor

Özellikle 2011 yılında yapılan mevzuat değişikliklerinden sonra kamu kurumları A grubu kariyer meslek personeli (uzman, müfettiş, denetçi gibi) alırken FEF, TEF, Mühendislik, İletişim fakültesi ve BESYO mezunlarından da personel almaktadır.

A grubu meslekler kariyer açısından önü açık olan ve yüksek ücretle çalışılan mesleklerdir. A grubu mesleklere yönelik kapsamlı yazımız için tıklayınız.

Bu mezunlardan hangi şartlar isteniyor?

Bu fakültelerin mezunları için genellikle P1, P2, P3, P4, P8 ve P25 gibi puanlar istenmektedir. Bunlarından yanında bazıları için YDS puanı da istenmektedir.

Hangi oturumlara katılmak gerekli?

P1,P2,P3 puanları için cumartesi sabah oturumunda genel kültür ve yetenek sorularını cevaplamış olmak yeterlidir.

P4 ve P8 puanlarının hesaplanması için ilkbahar YDS'ye girilmiş olması gerekir. Çünkü bu puanların içeriğinde GKY ile beraber yabancı dil bileşeni de bulunmaktadır. Ayrıca, P8 puanının içinde hukuk bileşeni de yer aldığı için Pazar sabah oturumuna da girilmesi mantıklıdır.

P25 puanı ise istatistik mezunu isteyen uzman ve müfettiş alımları için kullanılmaktadır. Bu adayların cumartesi sabah, Pazar sabah ve Pazar öğle oturumlarına girmesi gerekir.

Ayrıca, bu puanların yanında YDS'den en az 60-70-80 almak gibi şartlar yer alan alımlar için sonbahar YDS puanı da kullanılabilir. ( Sonbahar YDS, KPSS puan hesabına katılmaz ancak belirttiğimiz gibi KPSS puanının yanında extradan yabancı dil puanı aranması durumunda kullanılabilir.)

Sonuç olarak, bu fakültelerden mezun olup a grubunda şansını denemek isteyen adayların cumartesi sabah ve Pazar sabah oturumlarına katılmaları gerekmektedir. İsteyen adaylar Pazar öğle oturumana da katılarak daha fazla puanının hesaplanmasını sağlayabilir ve daha çok kuruma başvuru yapma kazanabilir.

2013 puanı ile tercih yapılabilir mi?

Hayır. 2013 puanı yukarıda da bahsettiğimiz gibi sadece 3 alanda kullanılabilir ve B grubu alımlarda kullanılamaz.

2013'e girenlerin 2012 KPSS puanı yanar mı?

Hayır. 2012 puanı 2014'teki yeni KPSS'ye kadar devam edecek. Bu süreçte adayın öğreniminin yükselmesi veya 2013 sınavına girmesi bu puanı etkilemez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber