'Bedava telefon Vodafone'a büyük avantaj sağlamaz'

Haber Giriş : 11 Ocak 2006 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell Genel Müdürü Akpınar, Vodafone'un Türkiye'de ücretsiz telefon dağıtarak rekabette büyük avantaj sağlayamayacağını söyledi

Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar, İngiliz Vodafone'un Telsim ihalesini kazanması ile ilgili olarak yaptığı yorumda 'Asıl rekabet şimdi başlıyor' diye konuştu.
Vodafone'un dünya ölçeğinde büyük bir firma olduğunu belirten Akpınar, bundan sonra Türkiye'de daha kaliteli bir rekabet yaşanacağını ve Turkcell olarak bu durumdan son derece memnun olduklarını kaydetti.

Vodafone'un dünyanın başka yerlerinde bedava telefon dağıtma politikasını Türkiye'de de uygulaması halinde Turkcell'in bundan ne yönde etkileneceği sorusunu yanıtlayan Akpınar, "Benzer uygulamaları biz de yapıyoruz. Ayrıca sanmıyorum ki Vodafone böyle bir uygulamayı tamamen bedavaya yapsın. En fazla yüzde 15 - 20 bir avantaj sağlayabilir. Dünya genelinde bir ağları olduğu için toplu alım yapabiliyorlar. Ama biz de benzer anlaşmaları yapabiliriz. Ve bunun için cep telefonu üreticileri ile temaslarımız var" diye konuştu.

Akpınar, 'Avea, Türk Telekom avantajını kullanmak istemesi durumunda ne olur?' sorusuna da 'Rekabet Kurumu'nun böylesi bir girişime izin vermeyeceğini tahmin ediyorum' diye yanıt verdi.

Hedef Avrupa'da birincilik
Avrupa'daki cep telefonu operatörleri arasında 1 seneye kadar abone sayısı bakımından birinci sıraya yükseleceklerini belirten Akpınar, özellikle Ukrayna'da hızlı bir biçimde abone sayılarını artırdıklarını kaydetti. Şu anda sayı bakımından birinci sıradaki operatörle aralarırında 1 - 1,5 milyon abone bulunduğunu dile getiren Akpınar, Turkcell'in girdiği yeni pazarlarda çok hızlı bir büyüme potansiyeli bulunduğunu dile getirerek "En fazla 1 sene içinde Avrupa'da birinci sıraya otururuz" dedi. Akpınar, İran'daki sorunların çözümü konusunda da umutlarının azaldığını belirtti.

İş stresini yoga ile atıyor
Yoğun bir iş temposu bulunan ve 44 yaşında olmasına rağmen son derece genç gözüken Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar, bunu yoga yapmasına ve masa tenisi oynamasına borçlu olduğunu söylüyor. Şirket içinde de bir masa tenisi takımı oluşturduklarını ve turnuvalar organize ettiklerini dile getiren Akpınar, düzenli olarak yoga yaptığını ve bu sayede iş stresini attığını belirtti.

10 + 10 gün tatil rötarı
Vodafone'un Telsim'i devralma sürecinde araya giren tatiller işlemleri yaklaşık 20 gün aksattı. Önce İngiltere'de yaklaşık 10 günlük Noel tatili, daha sonra da Türkiye'deki 10 günlük Kurban Bayramı tatili araya girdi. Vodafone yetkilileri Kurban Bayramı tatilinin bitmesinin ardından Telsim'in devralınması için gerekli sürecin başlatılacağını kaydett

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber