14 Mayıs 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2013 00:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

-Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı İsam el-Haddad, eski Fransa Başbakanı Dominique de Villepin ile veda ziyaretinde bulunacak Katar'ın Ankara Büyükelçisi Abdurrezzak el-Abdulgani'yi, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

-Gül ayrıca Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan "Üçlü Balkan Zirvesi" çerçevesinde konuk cumhurbaşkanları onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Slovenya'ya resmi ziyarette bulunacak.

Slovenya Ulusal Meclis Başkanı Janko Veber ile görüşecek ve Ulusal Meclis'te parti grup başkanvekilleriyle bir araya gelecek Çiçek, Cumhurbaşkanı Borut Pahor tarafından kabul edilecek.

-Çiçek ayrıca Ulusal Meclis Başkanı Janko Veber tarafından onuruna verilen resmi akşam yemeğine katılacak. Çiçek'e Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün eşlik edecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD'ye gidecek. Erdoğan'a, Bakanlar Zafer Çağlayan ve Taner Yıldız eşlik edecek.

4- AK Parti, CHP, MHP ve BDP TBMM grupları toplanacak.

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidecek.

6- TBMM Genel Kurulu'nda RTÜK'teki boş 3 üyelik için seçim yapılacak ve bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar görüşülecek.

7- Suriye'deki gelişmeler takip ediliyor.

8- Almanya'da 2000-2007'de 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) hücresinin davasının görülmesine Münih'te devam edilecek.

9- Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, teknik direktör Fatih Terim ve futbolcular, Florya'da Özel Sporcular Derneğinin etkinliğine katılacak.

10- Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, BJK İnönü Stadı'nda yapılacak "Kart1903"ün tanıtım toplantısına katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber