Eğitim-İş'li öğretmenler nöbet eylemi yapacak

Öğretmenlerden ücretsiz nöbete isyan. Sistemin yasal dayanağı olmadığını savunan Eğitim-İş üyesi öğretmenler, iki hafta "Ücret yoksa nöbet de yok" diyerek eylem yapacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Mayıs 2013 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim-İş'li öğretmenler nöbet eylemi yapacak

Öğretmenlere nöbete karşı eyleme gidiyor. Eğitim -İş Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: Eğitime, temel bir insan hakkı mantığıyla değil bir işletme mantığıyla bakan anlayışın öğretmenlik mesleğini toplum gözünde sadece ders saatleriyle sınırlı bir meslek gibi gösterme çabasına da girmişlerdir.

YÜZLERCE SALDIRI

AÇIKLAMA şöyle devam etti: Oysa öğretmen dersin yanında, sınav kağıtlarını okuma, velilerle görüşme, toplantılar yapma, not ve öğrenci bilgilerini işleme, öğrenci dosyası tutma, okul etkinliklerini düzenleme, plan yapma gibi birçok işin yanında sorumluluğu bir hayli fazla ve hiçbir yasal dayanağı olmayan nöbet görevini de yerine getirmektedir.

YÜZLERCE öğretmenin nöbet görevi sırasında fiziksel saldırıya uğradığı ve hatta hayatını kaybettiği öne sürülen açıklamada "Talebimiz, sorumluluğu çok fazla olan ve zaman zaman da öğretmenlere karşı bir silah olarak da kullanılan nöbet hizmetlerinin ücretlendirilmesidir. Bu amaçla 13-17 Mayıs tarihleri arasında "Nöbetimi Tutuyorum, Ücretimi İstiyorum" kokartlarımızla derslere girip, 20-24 Mayıs tarihleri arasında da "Ücret Yoksa Nöbet de Yok" kokartlarımızı takıp nöbet tutmayacağız" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber