Dünya Çiftçiler Günü Karaman'da kutlandı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Karaman'da düzenlenen programla kutlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2013 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dünya Çiftçiler Günü Karaman'da kutlandı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Karaman'da düzenlenen programla kutlandı.

Karaman merkeze bağlı Çakırbağ köyünde Karaman Ziraat Odası ev sahipliğinde gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, ülke nüfusunun büyük çoğunluğunun köylerde çiftçilik yaptığını ve çiftçilerin her mevsimde çalıştıklarını söyledi.

Çiftçilerin çalışması sonucu sofraların ekmeği, bağların meyvesi ve sebzesinin üretildiğini ifade eden Muğlu, "Yaşamımızı çiftçilerimizin ürettikleri yiyeceklerle sürdürürüz. Güç şartlar altında çalışan, yorulan çiftçilerimize saygılı olmalıyız. Yiyeceklerimizin her birinde çiftçilerimizin alın teri ve göz nuru olduğunu unutmamalıyız" dedi.

Tarım'ın toplumsal ve ekonomik nitelikli birçok nedenle Türkiye'nin yaşamsal sektörü olduğunu belirten Muğlu, şunları kaydetti:

"Tarımı ekonomiye ve topluma yük gibi gösteren gerçek dışı iddiaların tersine bu sektör ülkemizin şansıdır, önemli avantajıdır. Tarım, arazi kullanırken toprağı yok etmeyen, onu üretken kılan ve yaşam güvenliğini sağlayan tek sektördür. Biz Karaman Ziraat Odası'nda göreve geldikten sonra çiftçilerimizin sorunlarını çözmek için iyi niyetle gayret gösterdik. Su kotasıyla ilgili çalışmalar yaptık. Geçicide olsa bir sonuç aldık. Kalıcı çözüm için çalışmalarımız devam ediyor. Yağışlı ve soğuk günlerde pancar hasadında çiftçilerimiz mağdur olmaması için pancar alım yerlerine prefabrik sosyal tesisler yaptık. Toprak analiz ücretlerini yarı yarıya düşürdük. Bir çok bölgeye selektör binaları yapmak için girişimlerimiz devam ediyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber