Daha yeşil bir üniversite çalışması

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde çevre düzenleme, peyzaj ve yeşil alanları artırma çalışmaları hızla devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2013 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Daha yeşil bir üniversite çalışması

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde çevre düzenleme, peyzaj ve yeşil alanları artırma çalışmaları hızla devam ediyor.

7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, yaptığı açıklamada, yeşil alan ve çevre çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, kampüs alanlarında yapılan yeni düzenlemelerle daha yeşil bir Üniversite olma yolunda bu konuya bir hayli önem verdiklerini belirtti.

Güvenç, konu ile ilgili bölüm akademisyenlerinin de bu amaçla yoğun çalışmalar sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Çevre düzenleme ve yeşil alan çalışmaları, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Demet Demiroğlu ve Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Bülent Arpacı tarafından bizzat yürütülüyor.

Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Demet Demiroğlu, üniversitede peyzaj proje çalışmalarının şu an Merkez Kampüs tören alanı ile Mühendislik Mimarlık Fakültesi bina bağlantısı, spor alanları çevresi ve Karataş Kampüsünde hızla devam ettiğini belirtti.

Demiroğlu "Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) serasında, 6 bin

adet gül, 4 bin

adet kurtbağrı, 2 bin

adet taflan, 2 bin adet kasımpatı, 250 adet acemborusu,

bin 500 adet Amerikan sarmaşığı, bin adet orman sarmaşığı, 5 bin

adet mevsimlik çiçek, 500 adet pavlonya, bin 500 adet mazı, bin adet hurma, 500 adet katalpa, bin adet kazayağı ve 100 adet hanımeli gibi çok sayıda bitki ürettik. Bunların yanında 6 bin

adet servi, 3 bin adet defne ve 3 bin adet keçiboynuzu Hatay Orman Fidanlığı'ndan ücretsiz temin edilmiştir. Bu anlamda gerek bölüm akademisyenlerimiz ve bize destek sağlayan idari birim çalışanlarımız gerekse öğrencilerimizle üniversitemizde daha çok yeşil alan oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Kampüs genelinde damla sulama sistemi yapımına birebir katılan Yrd. Doç. Dr. Bekir Bülent Arpacı, "Yeşil alanların geliştirilmesi ve sürdürülebilmesi için sulama uygulamalarının etkin bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bu amaca hizmet eden basınçlı sulama sistemlerinin kombine edilmesi önem taşımaktadır. Düzenlenen sulama sistemi ile Üniversitemiz daha bakımlı ve yeşil olacaktır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber