Aile işletmeleri soruldu, Unakıtan 'mahrem' dedi

Haber Giriş : 13 Ocak 2006 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Unakıtan, aile şirketlerine ilişkin soruları 'vergi mahremiyeti' çerçevesinde değerlendirerek yanıtsız bıraktı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, aile şirketlerinin faaliyet alanları, ödedikleri vergiler ve devlete olan toplam vergi borçlarına ilişkin soruları, 'vergi mahremiyeti' çerçevesinde değerlendirerek ayrıntılı yanıt vermedi.

ANAP Hatay Milletvekili Züheyir Amber'in, Bakan Unakıtan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Unakıtan ailesinin şirketleri hakkında yönelttiği sorulardan bazıları şöyle:

Ailenize ait şirketlerden AB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 2001 yılından bu yana ödediği vergi miktarları nelerdir? Bu şirketin halen devlete borcu bulunmakta mıdır? Kurucu ortakları kimlerdir ve sermaye payları ne kadardır?
Aile şirketlerinizden FAB Gıda Sanayi ve Ticaret'in sermayesi ne kadardır? Faaliyet alanı nedir?
SAB Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin faaliyet alanı nelerdir? Kurucu ortakları kimlerdir ve sermaye payları ne kadardır?

Doğrudan hedef
Bakan Unakıtan doğrudan kendisini hedef aldığını belirttiği sorulara, "Mahrem" diyerek yanıt vermedi. Unakıtan'ın kendi imzasıyla Meclis'e gönderdiği yanıtta şöyle denildi:"213 sayılı Vergi Usül Kanununun 5. maddesinde, vergi mahremiyetine ilişkin düzenlemeler yapılmış olup, mükellef ve mükellefle ilgili kimselerin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına, işlerine; işletmelerine, servetlerine veya mesleklerine yönelik sırların, incelemeler ile uğraşan memurlar tarafından açıklanamayacağı hükme bağlanmıştır."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber