Validen, hayırseverler onuruna yemek

DENİZLİ Valisi Abdülkadir Demir, ilde eğitim alanında yardımda bulunan hayırseverler onuruna yemek verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2013 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Validen, hayırseverler onuruna yemek

Karahayıt Colossae Termal Otel'de düzenlenen yemeğe Vali Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, Ak Partili Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, oda başkanları, hayırseverler ve davetliler katıldı.

Türkiye'nin geleceğinde eğitimdeki başarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Demir “Hangi sektöre bakarsak bakalım, eğer eğitimde başarılı olamıyorsak, diğer başarıların uzun süreli ve sürdürülebilir olması mümkün değildir. Dolayısıyla bu kentte eğitim hiçbir kentte olmadığı kadar önemli. Hayırsever işadamlarımız da bu işin farkına varmış durumda. Sizlerin katkısı, dille telaffuz edilecek kadar kolay bir iş değil. Denizlililer, 'Bu kentte yaşıyorsam ben bu kente katkıda bulunmak zorundayım' düşüncesi içinde. Çok işadamı biliyorum ki, kazandığı paranın yanında bu da yapacağım okul için diye hazırlık yapıyor” dedi.

Protokol imzalamak için hazırlıkta olan birçok hayırseverin olduğunu ifade eden Demir, “2013 yılı eğitim anlamında Denizli için çok önemli. Okul deyince akan sular durur, bir şekilde çaresi bulunur, katkı sağlanır. İl Genel Meclisimiz çok büyük katkılarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığımız son gönderdiği genelgede yüzde 10 ödeneği olan işlerin ihale edilmesini istedi. Şu anda 15 milyon TL elimizde nakit para var. Ama 70 milyon TL'lik ihaleye hazırlanıyoruz. Şu anda önemli bir kısmının ihalesi yapıldı. Kalan okulları da tamamlayacağız. Bu yıl için yaklaşık 600 derslik, okul yapılacak” diye konuştu.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da eğitime katkıları nedeniyle hayırseverlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber