KPSS-A'da 35 yaş, bir farkla, geri geliyor

KPSS-A kadrolarındaki yaş şartı yeniden 35 olarak düzenleniyor. Ancak bir fark var.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS-A'da 35 yaş, bir farkla, geri geliyor

KPSS-A kadrolarına atanmada bir standart getiren 35 yaş düzenlemesi, düzenleme KHK ile yapıldığı için Anayasa Mahkemesince iptal edilmiştir.

15 Mayıs 2013 tarihi itibariyle Meclise sevk edilen torba tasarıda, bu konu yeniden ele alınmaktadır.

Ancak daha önce sınavın yapıldığı tarih itibariyle aranan 35 yaş şartı yeni düzenlemede, giriş sınavının yapılacağı Ocak ayının birinci günü itibariyle aranacaktır.

YENİ DÜZENLEME

2) Ek 40 ıncı maddesi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

“EK MADDE 40- Mesleğe özel yarışma sınavına tâbi tutulmak suretiyle alman ve 36 ncı maddenin Ortak Hükümler Bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendinde sayılan kadrolara atanmak amacıyla kurumlarca yapılacak olan özel yarışma sınavlarına başvurularda üst yaş sının; özel mevzuatında yer alan yaş şartına ilişkin hükümlere bağlı kalınmaksızın giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibanyla otuzbeş yaşını doldurmamış olmak şeklinde uygulanır.

Özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşlan tarafından mesleğe özel yanşma sınavına tabi tutulmak suretiyle yapılacak alımlarda da birinci fikra hükmü uygulanır.”

ÖNCEKİ DÜZENLEME

MADDE 9- 657 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 40-Mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alınan ve bu Kanunun 36 nci maddesinin Ortak Hükümler Bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendinde sayılan kadrolara atanmak amacıyla kurumlarca yapılacak olan özel yarışma sınavlarına başvurularda üst yaş sınırı; özel mevzuatında yer alan yaş şartına ilişkin hükümlere bağlı kalınmaksızın sınavın yapıldığı tarihte otuzbeş yaşını doldurmamış olmak şeklinde uygulanır.

Özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları tarafından mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle yapılacak alımlarda da birinci fıkra hükmü uygulanır. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber