Emniyet'e tank ithal yetkisi getiriliyor

Meclis İçişleri Alt Komisyonu yeni Silah Tasarısı'nı ele aldı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Komisyonda ilginç bir detay ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, İçişleri Bakanlığı kanalıyla "ağır silah" ithal yetkisi verilmesine ilişkin madde tartışma yarattı. CHP'li Celal Dinçer, "Tasarıyla Emniyet tank edinebilir mi?" diye sordu. Emniyetin cevabı "Edinebilir" oldu. Yasa çıkarsa Emniyet makineli tüfek ve roketatar gibi ağır silahlar ithal edebilecek.

Orman ve Gümrük

Emniyet yetkililerinin, “Biz kolluk kuvvetiyiz, kendi silahımızı kendimiz ithal etmeliyiz” şeklindeki çıkışı üzerine, Orman Bakanlığı yetkilileri, “Biz de kolluğuz. Bize de ithal yetkisi verilmeli” talebinde bulundu. Bunu duyan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri de, “Biz de adli kolluk gibi çalışıyoruz. Kaçakçılık olaylarının takibini yapıyoruz. Genel kolluk gibi çalıştığımız için bizde silah etmeliyiz” diye konuştu.

Alt komisyon toplantısında Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay temsilcileri, emniyetin silah ithal etmesine herhangi bir itirazda bulunmadı. 2009'da Silah Yasa Tasarısı Meclis'te görüşülürken Genelkurmay, Emniyet ve MİT'in ağır silah ithaline yazılı olarak karşı çıkmıştı.

Umut Vakfı temsilcileri ise silah ruhsatı verilirken heyet raporu istenmesini, ruhsat yaşının 21 ya da üzerinde olmasını, silah ruhsatı verilmesinde eş izni aranmasını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber