Öğretmen ve öğrencilere teknoloji destekli eğitim

Haber Giriş : 14 Ocak 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler bilgi teknolojilerini sınıflarda etkin kullanımı konusunda ücretsiz eğitiliyor. Intel'in dünya genelinde uygulamakta olduğu sosyal sorumluluk projesi ?Intel Gelecek İçin Eğitim' programının Türkiye ayağı Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim seferberliği çerçevesinde hayata geçirildi.

2004 yılında başlayan programda 2006 sonuna kadar 50 bin öğretmen eğitilecek. Öğretmenler, ?bir eğitim aracı olarak bilgisayarı kullanma eğitimi? sayesinde bilgi teknolojilerini kendi öğrettikleri derslerde, öğrencileri ile nasıl kullanabileceklerini uygulamalı olarak öğrenecek. Dünya üzerinde 5 kıta ve 30 ülkede uygulanan sosyal sorumluluk projesi 2006 sonuna kadar sürecek. Ozan Tam (13) isimli öğrenci de İntel'in ?Gelecek İçin Eğitim' isimli projesiyle eğitim alan binlerce öğrenciden sadece birisi. Elazığ'a 20 kilometre mesafedeki Sün köyünden okuluna öğretmenlerinin servisiyle gelen Ozan'ın babası çiftçi, annesi de ev hanımı. Murat İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ozan Tam, bilgisayarı okulundaki Bilgi Teknoloji Laboratuvarı'nda öğrenmiş. Ozan, program sayesinde derslerini sanal ortamda çalışabildiğini anlatıyor. Mesut Karaman (14) da imam babanın 6 çocuğundan biri. Doğukent İlköğretim Okulu 8. sınıfta okuyan Mesut da diğer arkadaşları gibi okulun laboratuvarında öğrendiği bilgisayar sayesinde her türlü programı kullanabilir seviyeye gelmiş. Karaman, ?Babam da bilgisayar kursuna gitmeye karar verdi. Bütçemizi zorlayacak; ama bilgisayar alacağız.? diyor.

?Gelecek İçin Eğitim' seferberliğine katılan illerden Elazığ'daki Murat İlköğretim Okulu'nda son iki yılda 100 öğrenci bilgisayarı kullanarak proje hazırlamış. Bin 200 öğrencinin eğitim aldığı okulda bazı öğretmenler öğrencilerinin bilgisayar kullanma alanında kendilerini bile geçtiğini söylüyor. Okul Müdürü Sebahattin Key, ?Öğrencilerimiz verilen bir projeyi internet üzerinden ve kütüphaneden araştırma yaparak ofis programı kullanarak sunum haline getirme aşamasına kadar geldi.? diyor. Intel Türkiye Ülke Eğitim Müdürü Murat LeCompte, ?Intel Gelecek İçin Eğitim programının amacı ?bilgisayar teknolojilerinin Türk eğitim sistemine entegrasyonu'na katkıda bulunmak istiyoruz. Eğitim alan öğretmenlerimiz arasında yaptığımız araştırma sonuçları da öğretmenlerimizin bu eğitimlerden çok memnun olduğunu gösteriyor.? diye konuşuyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber