Üniversiteli kıza Facebook tuzağı

Facebook'ta arkadaşlık kurduğu kişi tarafından şantaj yapılan üniversiteli kız savcılığa başvurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteli kıza Facebook tuzağı

Bir sosyal paylaşım sitesinde arkadaşlık kurduğu kişi tarafından şantaj yapılan kadın savcılığa başvurdu ve koruma kararı aldırdı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir'de üniversite öğrencisi N.K., Facebook'da M.S.A. ile tanışarak arkadaş oldu. M.S.A. iddiaya göre, genç kadınla evlilik vaadiyle birliktelik kurdu ve çıplak görüntülerini web kamerasıyla kaydetti. Daha sonra bu görüntülerle N.K.'ye şantaj yapmaya başlayan M.S.A., İzmir'e geleceğini ve kendisine para bulmasını, vermemesi halinde çıplak görüntülerini internette yayınlayacağını söyleyerek N.K.'yi tehdit etmeye başladı. Bu tehdit ve şantajlara dayanamayan N.K. ise, savcılığa suç duyurusunda bulunarak, koruma kararı aldırdı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Bürosu ekipleri ise yaptıkları takip sonucunda, M.S.A. ve yanındaki arkadaşı O.Y.Y.'yi, genç kadının okuluna geldikleri sırada düzenlediği operasyonla yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 2 zanlı da, adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri bu olaylar üzerine vatandaşları uyararak, sosyal paylaşım sitelerinde bu tür olaylara karşı dikkatli olunmasını ve karşılaşılan tüm olumsuz olaylarda polise başvurulması gerektiğini hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber