Kendisine uzanacak yardım eli bekliyor

Yalova'da, şeker hastalığı sebebiyle 2 bacağı ve bir kolu kesilen kimsesiz engelli vatandaş kendisine uzanacak yardım eli bekliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kendisine uzanacak yardım eli bekliyor

Yalova'da, şeker hastalığı sebebiyle 2 bacağı ve bir kolu kesilen kimsesiz engelli vatandaş kendisine uzanacak yardım eli bekliyor. Bomboş evde bir kanepede yatıp kalkan şahsın tek hayali ise yumuşak bir yatak.

Hiç evlenmeyen ve ailesi de olmayan Fikret Örs, 2004 yılında şeker hastalığı yüzünden 2 bacağı ve bir kolunu kaybetti. O günden sonra hayatı kabusa dönen vatandaş, 850 TL emekli maaşı ile yaşamaya başladı. Ancak borçlar yüzünden maaşına haciz konan engelli vatandaş kesintiler sonrasında elinde kalan 450 TL'nin 350 lirasını da tuttuğu derme çatma eve kira olarak ödeyince yiyecek ekmek dahi bulamayacak hale düştü. Birkaç ilgili kuruma yardım için başvuran şahsın önüne de hep babasından aldığı emekli maaşı çıktı.

Tuttuğu evde bir kanepesi dışında başka eşyası bulunmayan Fikret Örs karnını ise vatandaşların verdiği yiyeceklerle doyuruyor. Kendisine uzanacak bir yardım eli bekleyen Örs, "Zor durumdayım. Ama dilenci değilim. Benim tek hayalim yumuşak bir yatağımın olması. Şu anda bir kanepenin üzerinde yatıyorum. O da çok sert olduğundan canımı yakıyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaşmasını ise hiç unutamayan Örs, "2010 yılında Başbakanımıza Üsküdar tüp geçit inşaatını incelediği esnada Mihrimah Sultan Camii'nin avlusunda rastladım. Bana halimi hatırımı sordu. Yanımdaki yasin-i şerifi ona hediye ettim. Para vermek istedi, kabul etmedim. Bunun üzerine Ankara'ya gelirsen (Beni ziyaret et) dedi. Ancak bir kere Ankara'ya gidince kendisini ziyaret etmek istediğimde Başbakanlığa almadılar. Başbakanımızı bir kez daha görmeyi çok istiyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber