Yargıtay kadını suçsuz, eşini suçlu buldu

Erzurum'da sürekli şiddet gördüğü ve namusu üzerine iftira attığı için eşi Muammer T.'yi baltayla yaralayan Rabiye T., yerel mahkemeden sonra Yargıtay tarafından da 'meşru savunma' gerekçesiyle suçsuz bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargıtay kadını suçsuz, eşini suçlu buldu

Erzurum'da sürekli şiddet gördüğü ve namusu üzerine iftira attığı için eşi Muammer T.'yi baltayla yaralayan Rabiye T., yerel mahkemeden sonra Yargıtay tarafından da 'meşru savunma' gerekçesiyle suçsuz bulundu. Olay öncesi eşini bıçakla yaralayan Muammer T. ise aynı mahkeme tarafından 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu kararın da Yargıtay tarafından onaylanması üzerine Muammer T. cezasını çekmek üzere cezaevine girdi.

Olay 2007 yılının Aralık ayında merkez Yakutiye İlçesi Kazım Yurdulan Mahallesi Belediye Evleri 6'ncı blokta meydana geldi. İki çocukları bulunan 41 yaşındaki Rabiye T. ile 58 yaşındaki Muammer T. çifti arasında geçimsizlik başladı. Sık sık eve alkollü gelen Muammer T., eşine şiddet de uyguladı. Yine böyle bir gecede çıkan tartışma büyüdü ve Rabiye T., kendisini bıçakla kovalayan eşi Muammer T.'yi eline geçirdiği baltayla başından yaraladı. Olayın ardından polisi arayan Rabiye T., sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tuklanarak cezaevine kondu.

Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Rabiye T., hakkında 'adam öldürmeye teşebbüs', eşi Muammer T.'ye ise 'yaralama' suçundan dava açıldı. İlk duruşmada 15 yıl önce Muammet T. ile evlendiğini söyleyen Rabiye T., eşinden şiddet gördüğünü anlattı. Boşanmak için mahkemeye başvurduğunu anlatan Rabiye T., aile büyüklerinin araya girmesi ile davadan vazgeçtiğini belirtti. Rabiye T., şunları söyledi:

"Eşim sürekli alkol alıp eve geliyor, çocuklarımı ve beni dövüyordu. Cep telefonuma sürekli gizli numaradan cevapsız arıyordu. Bu yüzden tartıştık ve bıçakla beni yaraladı. Gece tekrar geldi, yine alkollüydü. 'Sen kendini hala öldürmedin mi? At kendini balkondan kurtul. Yoksa ben seni döve döve öldüreceğim' dedi. Cevap vermeyince daha çok sinirlendi. Ama alkolün etkisiyle uyudu. Sabah uyandığında 'Sen hala yaşıyor musun?' diyerek banyodan baltayı alarak yatak odasına girdi. Vurmaması için yalvardım. Hala sarhoştu. 'Kahpe sen beni yaktın, seni öldürmem lazım, ben bu leke ile yaşayamam' diye konuştu. Baltayı elinden aldım, beni öldüreceği düşüncesiyle baltayla 3 kez başına vurdum. Bu sırada çocuklar salondaydı ellerim kanlıydı, cep telefonuyla polisi arayıp durumu anlattım. Öldürmek istemedim. Kesinlikle eşimi aldatmadım, hiçbir erkekle görüşmedim."

Cezaevinde 4 ay kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Rabiye T. ve belediyede işçi olarak çalışan Muammer T. hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 Nisan 2009 günü karar verildi. Mahkeme heyeti, 'meşru savunma' yaptığına kanaat getirdiği Rabiye T.'ye ceza vermezken, Muammer T.'yi 'yaralama' suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Yerel mahkemenin karı- koca hakkında verdiği bu kararlar, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından da onaylanlandı. Bunun üzerine yakalanan Muammer T., cezasını çekmek üzere Erzurum H tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber