Amerika'dan, dev halı siparişi

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde özel bir firmanın kadın çalışanları, ABD'ye ihraç edilecek 96 metrekarelik halıyı 3 ay gibi kısa bir sürede dokudu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Amerika'dan, dev halı siparişi

Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen özel bir sipariş üzerine dokunan halı, 82 günde tamamlandı. Eni 8 metre, boyu 12 metre olan toplam 96 metrekarelik halı, 9 kadın tarafından dokundu. Dev halının Pazarlar ilçesi tarihinde dokunan en büyük halılardan biri olduğu bildirildi.

Özel bir halı firmasının Pazarlar temsilcisi olan Sevim Karakaş, "İlçemizde yaklaşık 3 ay önce dokunmaya başlayan halının eni 8, boyu 12 metredir. Toplamda 96 metre kare olan halıyı 9 kadın dokudu. 700 kilogram yün kullanıldı. Kök boya, çift düğüm, yün olarak dokunan halıda "Uşak" modeli kullanıldı. Bu iş el emeği göz nurudur. Halı tek tek, ilmek ilmek dokunuyor. Gecelerini gündüzüne katarak el emeği göz nuru katarak dokudular. 82 günde tamamlanan halıdan dokumacıların tamamı toplam 10 bin lira aldılar" diye konuştu.

Halıyı dokuyan kadınlar ise, yaptıkları işin çok zor olduğunu, dokudukları halıyı serildiği yerde görmek istediklerini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber